30. září 2016 • 19:30

Překvapivá čísla. Courtois je nejhorší brankář v Premier League

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po působivém startu zažila Chelsea v Premier League pořádný pád. Značnou měrou k tomu přispěly výkony celé defenzivy v čele s brankářem Thibautem Courtoisem. Právě belgický gólman je podle procentuální úspěšnosti zákroků dokonce nejhorším v lize. Na opačném pólu jsou Claudio Bravo a Hugo Lloris.



Courtois zatím za celou dobu v Chelsea nedokázal přesvědčit o své výjimečnosti. Fanoušci stále častěji vzpomínají na Petra Čecha , kterého belgický gólman vytlačil z postu jedničky a nakonec i z angažmá u „Blues.“.

Kromě toho, že příznivce Chelsea Courtois pravidelně štve svými vyjádřeními, mluví proti němu také statistiky. V aktuální sezoně má totiž procentuální úspěšnost zákroků mizerných 47,1%.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Chelsea 3:0
Video se připravuje ...

To znamená, že více střel na branku Chelsea skončí gólem, než kolik jich Courtois chytí. Londýnský klub přitom dostal za šest ligových zápasů 9 gólů, což není určitě málo, ale nejde ani o nějaké nevídané číslo. Proto Courtoisova bilance bije do očí.

Vládnou Bravo a Lloris, Čech osmý

Vůbec nejlepší jsou po šesti kolech Premier League v porovnání procentuální úspěšnosti zákroků brankáři Claudio Bravo z Manchesteru City a Hugo Lloris z Tottenhamu (oba 77,8%). Trenér „Citizens“ Pep Guardiola tak evidentně moc dobře věděl, co dělá, když Brava přivedl z Barcelony a obětoval Joea Harta .

Hned za hvězdnou dvojkou je trochu překvapivě Tom Heaton z Burnley. Ten má úspěšnost 76,5% a je tak nejlepším anglickým brankářem v lize. Hned za ním je další Angličan Ben Foster z WBA (75%).

Český zástupce Petr Čech je na osmém místě, procentuální úspěšnost má 70,8%. Za šest ligových zápasů inkasoval sedm branek. Až kus za ním je gólman United David de Gea, který je na 13. místě s úspěšností 65%.

Sezona pak kromě Courtoise zatím příliš nevychází navrátilci do Premier League Víctoru Valdésovi. Zkušený brankář má úspěšnost rovných 50%, za jeho zády tedy skončí každá druhá střela mířící na branku.

 TŘI NEJLEPŠÍ 
 Brankář Klub  Úspěšnost zákroků
1.-2. Claudio Bravo Manchester City 77,8%
1.-2. Hugo Lloris Tottenham 77,8%
3. Tom Heaton Burnley 76,5%
TŘI NEJSLABŠÍ
Brankář Klub Úspěšnost zákroků
18. Fraser Forster Southampton 53,9%
19. Víctor Valdés Middlesbrough 50% 
20. Thibaut Courtois Chelsea 47,1% 

SESTŘIH Premier League: Hull - Arsenal 1:4. Čech dostal gól jen z penalty
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Manchester Utd. – Manchester City 1:2. Prestižní derby pro Guardiolu
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Liverpool 1:2
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud