12. října 2016 • 16:35

Ocenění pro Čecha. Za vychytané nuly je v Guinnessově knize rekordů

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Petr Čech se díky rekordnímu počtu čistých kont v anglické fotbalové Premier League dostal i do Guinnessovy knihy rekordů. Zarámované osvědčení o svém zápisu převzal v úterý spolu s novým vydáním populární publikace.



Certifikáty dostal dva - do knihy se zapsal i díky tomu, že jako první gólman v dresu dvou různých klubů získal ocenění Zlatá rukavice za nejvíce zápasů bez inkasované branky v jedné sezoně anglické ligy.

Loni v prosinci Čech v utkání Arsenalu s Bournemouthem udržel 170. čisté konto v Premier League, čímž překonal rekord Davida Jamese. Od té doby čtyřiatřicetiletý bývalý gólman Chelsea vylepšil nové maximum již na 181 utkání bez obdržené branky. V Guinnessově knize rekordů je zanesena jeho bilance od 15. srpna 2004 do 7. února letošního roku se 174 čistými konty.

České vydání aktuální Guinnessovy knihy rekordů se objeví v prodeji v pondělí 17. října. Z českých sportovců jsou v knize například také hokejista Jaromír Jágr, který dal nejvíc vítězných gólů v NHL v kariéře, či atletické světové rekordmanky oštěpařka Barbora Špotáková a Jarmila Kratochvílová, jejíž maximum v běhu na 800 metrů platí již 34 let.

Petr Čech má radost, Arsenalu pomohl k cenné výhře nad Chelsea
Petr Čech má radost, Arsenalu pomohl k cenné výhře nad Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud