18. listopadu 2016 • 14:13

Wenger přiznal, koho z United se nejvíc bojí. Pogba, ani Zlatan to nejsou

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacátý osmý únor a fanoušci na Old Trafford žasnuli. Teprve 18letý mladík Marcus Rashford dvěma góly a asistencí doslova roztrhal Arsenal (3:2) s Petrem Čechem v čele na kusy. Sotva se na ten duel z minulé sezony zapomnělo, už je tu další bitva. Ačkoliv United v létě posílili o tři ofenzivní hráče hvězdného kalibru (Ibrahimovic, Pogba a Mchitarjan), Wenger má největší strach právě z Rashforda. „To on nás tehdy popravil,“ hlesl francouzský kouč na předzápasové tiskové konferenci.



Oba na ten vzájemný únorový duel nezapomenou. Naděje Manchesteru díky dvougólovému představení při svém debutu a vítězné přihrávce navrch, trenér Arsenalu Arséne Wenger protože byl nucený sledovat, jak teprve 18letý mladík drtí jeho svěřence.

Když se tedy reportéři před sobotním duelem ptali, jak moc velká výhoda pro Arsenal je, že United bude chybět Ibrahimovic a otazník visí nad Waynem Rooneym, Wenger ani chvíli neváhal. „Ten, kdo nás minule popravil, byl Rashford,“ zdůraznil.

Na otázku, zda jej tehdy mladík „Rudých ďáblů“ překvapil, kývl hlavou. „Jasně, že ano, možná ale ne zas až tolik. Viděl jsem ho totiž v týdnu v Evropské lize proti Midtjyllandu a hned jsem si říkal, že ten hoch vypadá nebezpečně,“ popisoval Wenger, jak poprvé zaregistroval anglického reprezentanta do 21 let.

James Milner z Liverpoolu v souboji s talentem z Manchesteru United Markusem Rashfordem
James Milner z Liverpoolu v souboji s talentem z Manchesteru United Markusem Rashfordem

O pár dní později rozcupoval Rashford „Kanonýry“ na kusy. Poprvé se mezi střelce zapsal v devětadvacáté minutě. Na Varelův centr do pokutového území nedosáhl obránce Gabriel a míč dokázal jen tečovat - jenže přímo před Rashforda, který prudkou ranou překonal Petra Čecha v brance.

O tři minuty později udeřil mladičký útočník znovu. Lingard nacentroval z pravé strany do vápna, kam si naběhl Rashford a hlavičkou podruhé skóroval. A prsty měl i v třetí brance United, když chytrou přihrávku nabil Anderu Herrerovi. „Byl neuvěřitelně silný v pokutovém území a měl velmi dobrý pohyb. Všechny ohromil, protože ho v Anglii nikdo neznal,“ vzpomněl si Wenger na Rashfordův heroický výkon.

Současná absence Zlatana Ibrahimovice kvůli žlutým kartám či nejistý start Waynea Rooneyho kvůli zranění doprovázeným problémy s disciplínou během reprezentačního srazu, tak trenéra Arsenalu vůbec netrápí. Naopak. Možná by byl nejradši, kdyby nemusel znovu čelit mladému střelci United, jehož start je v sobotu vysoce pravděpodobný.

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Tottenham 1:1. Čech inkasoval jen z penalty
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Swansea - Manchester United 1:3
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud