27. prosince 2016 • 13:12

Škorpion Mchitarjan ohromil Anglii. Nejkrásnější gól v životě, jásal

Autor: ČTK, rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší fotbalový zážitek Vánoc? Trefa ala škorpion v podání Henrika Mchitarjana, arménského záložníka Manchesteru United v utkání Premier League se Sunderlandem (3:1). Ostrovy na tuhle parádu dlouho nezapomenou. „Nejlepší gól, jaký jsem v životě dal,“ jásal střelec, který se vrátil do sestavy United po zranění. Od expertů pak gól dostává přívlastky jako fenomenální či úžasný.



Velká chvíle Mchitarjana přišla čtyři minuty před koncem. Centr Ibrahimovice našel střelce těsně před malým vápnem a ten akrobaticky skóroval.

„Čekal jsem, že míč bude přede mnou, a najednou jsem si uvědomil, že ho mám za sebou,“ vyprávěl arménský fotbalista. Zareagoval fantasticky. „Jediná věc, kterou jsem mohl udělat, byla patička. Tak jsem to zkusil a vyšlo to,“ smál se po trefě na 3:0. Podle opakovaných záběrů mu však rozhodčí odpustili ofsajd.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Sunderland 3:1. Ibrahimovic řádil, Mchitarjan dal krásný gól
Video se připravuje ...

Radost z parádní trefy to střelci nezkazilo. „Jsem nadšený. Byl to nejlepší gól, jaký jsem kdy vstřelil. Nejprve jsem se podíval na asistenta, a když nemával ofsajd, běžel jsem slavit," řekl Mchitarjan v rozhovoru pro klubovou televizi Manchesteru United.

Do sestavy týmu z Old Trafford se přitom vrátil po dvouzápasové pauze způsobené problémy s kotníkem. „Už mě to nijak neomezuje. Jsem rád, že jsem zpátky. Je důležité, že jsme v dobré formě, a snad nám to vydrží.“

NEJ góly Premier League: Paráda Mchitarjana, tank Lukaku i Pedrův obstřel
Video se připravuje ...

Trenér United José Mourinho označil gól jako „fenomenální“. Expert BBC a někdejší vynikající kanonýr Alan Shearer řekl, že mu Mchitarjanův zásah připomněl zákrok kolumbijského brankáře Reného Higuity v duelu s Anglií z Wembley v roce 1995.

„Tenhle Mchitarjanův gól by úžasný. Neskutečné je už jen to, když se o podobný kop někdo pokusí. Musíte míč trefit za tělem patičkou. Když dáte gól, je to neuvěřitelné,“ řekl Shearer.

NEJ zákroky Premier League: Mladík zastavil Zlatana, předvedli se Mignolet i Courtois
Video se připravuje ...

Arménský fotbalista Mchitarjan se v duelu se Sunderlandem blýskl kopem patičkou přes hlavu. Byl z toho parádní gól.
Arménský fotbalista Mchitarjan se v duelu se Sunderlandem blýskl  kopem patičkou přes hlavu. Byl z toho parádní gól.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud