12. ledna 2017 • 11:48

Čech o svojí sezoně v Arsenalu: Vedu si dobře, ale mám málo nul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Arsenalu Petr Čech přiznal frustraci z nízkého počtu vychytaných nul v této sezoně anglické ligy, což připisuje také smůle. Bývalý fotbalový reprezentant je i tak se svými dosavadními výkony spokojený.



Čech v minulém ročníku vyhrál cenu Zlatá rukavice za 16 čistých kont, v tomto ročníku ale neinkasoval pouze v šesti z 20 ligových zápasů. Od listopadu do prosince navíc byl překonán v osmi utkáních za sebou, což je jeho nejdelší série v Anglii.

"Nejdůležitější věcí pochopitelně je, že tým vyhrává, ale někdy je dobré udržet čisté konto a ukázat pevnou obranu. Zatím je to trochu jiná sezona, protože si myslím, že si vedu dobře, ale nemám nuly. Měli jsme šňůru zápasů, ve kterých jsme vždy dostali aspoň jeden gól," řekl Čech v rozhovoru pro klubovou televizi.

"Soupeři nám často jedinou branku vstřelili z penalt. Občas máte takové období, kdy vám nepřeje štěstí, ale stejně byste rád udělal něco navíc a vytáhnul ten jeden extra zákrok," doplnil čtyřiatřicetiletý gólman, který nasbíral nejvíce čistých kont v historii Premier League (184).

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Crystal Palace 2:0, Giroud vysekl škorpiona
Video se připravuje ...

Přes vyšší počet obdržených gólů Čech svůj druhý ročník v Arsenalu hodnotí kladně, i když pravidelně chytá pouze v ligové soutěži. V Lize mistrů a domácích pohárech dostávají prostor Kolumbijec David Ospina a Argentinec Damián Martínez.

"Celkově v této sezoně hraju na úrovni, kde potřebuji být. Chcete se zlepšovat každý zápas a udržet vysoký standard po celou dobu. Doufám, že se mi to bude dařit," konstatoval Čech, jehož mužstvo ztrácí z pátého místa tabulky osm bodů na vedoucí Chelsea.

Čech také cítí, že mu pomohlo ukončení reprezentační kariéry po loňském mistrovství Evropy. "Máte čas na věci, které při cestování s národním týmem dělat nemůžete. Třeba extra tréninkové jednotky, na něž během sezony není prostor. Je to pro mě nová situace, ale zatím to beru velmi pozitivně," konstatoval bývalý brankář Chelsea, Rennes nebo Sparty Praha.

NEJ zákroky Premier League: Čech se ukázal proti Tottenhamu
Video se připravuje ...

Debata brankářů. Petr Čech z Arsenalu (vpravo) diskutuje s gólmanem United Davidem De Geou
Debata brankářů. Petr Čech z Arsenalu (vpravo) diskutuje s gólmanem United Davidem De Geou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud