19. ledna 2017 • 04:30

Účetnictví anglických gigantů: City i United šíleně utrácí, Spurs umí šetřit

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se na to, kdo nejvíc utrácí za přestupy v Premier League a kdo umí nejvíc šetřit z týmů TOP 6Podívejte se na to, kdo nejvíc utrácí za přestupy v Premier League a kdo umí nejvíc šetřit z týmů TOP 6FOTO: koláž iSport.cz

    Tahle společnost není pro každého. Zde se rozehrávají vysoké hry miliardářů. Desetimístné částky lítají vzduchem sem tam. A když se to postupně nastřádá, je z toho balík peněz. Podívejte se na srovnání TOP šesti klubů v anglické Premier League. Nejvíce na přestupy během posledních pěti let vynaložil Manchester City, jehož rozdíl mezi výdaji a příjmy je propastných 12,5 miliardy korun. Naopak raritou je Tottenham. Tomu dělá rozdíl 31 milionů. Jak jsou na tom ostatní?

  • Manchester City

    Raheem Sterling patří mezi nejdražší nákupy CityFoto Reuters

    Výdaje na přestupy: 17,6 miliardy korun
    Příjmy z přestupů: 5 miliard korun
    Rozdíl: 12,5 miliardy korun

    Nejvíc ze všech! Manchester City utratil od sezony 2012/13 na výstavbu kádru 17,6 miliardy korun. Mezi jeho nejdražší hráče patří Kevin De Bruyne, stoper John Stones či Raheem Sterling.

  • Manchester United

    Paul Pogba se v United zatím hledáFoto Reuters

    Výdaje na přestupy: 16,4 miliardy korun
    Příjmy z přestupů: 4,9 miliardy korun
    Rozdíl: 11,5 miliardy korun

    Nemusíme chodit daleko, abychom znázornili sílu „rudých ďáblů“. V létě jim nedělalo problém sáhnout do kapsy a utratit částku přes tři miliardy korun za Paula Pogbu. I proto vynaložil Manchester United za posledních pět let na přestupy až 16,4 miliard.

  • Arsenal

    Shkodran Mustafi vyztužil obranu ArsenaluFoto Reuters

    Výdaje na přestupy: 9,2 miliardy korun
    Příjmy z přestupů:  2,8 miliardy korun
    Rozdíl: 6,4 miliardy korun

    Nebývá zvykem, aby trenér Arséne Wenger s oblibou utrácel a posílal přemrštěné částky na přestupový trh. Občas však udělá výjimku, která potvrzuje pravidlo. Jako třeba když se odhodlal ke koupi Mesuta Özila a Alexise Sáncheze za částky atakující miliardu korun.

  • Chelsea

    Obránce David Luiz se do Chelsea vrátil z PSGFoto Reuters

    Výdaje na přestupy: 15,7 miliardy korun
    Příjmy z přestupů: 5,9 miliardy korun
    Rozdíl: 9,8 miliardy korun

    Utrácí, ale umí i vydělat. Tak nějak by se dala popsat přestupová politika londýnského klubu. Například v aktuální sezoně výhodně prodal brazilského záložníka Oscara do Šanghaje. Číňané za mladého fotbalistu zaplatili částku 1,6 miliardy korun. To je dvakrát tolik než v roce 2012 stál Chelsea.

  • Liverpool

    Sadio Mané přišel do Liverpoolu ze SouthamptonuFoto Reuters

    Výdaje na přestupy: 11,3 miliardy korun
    Příjmy z přestupů: 7,6 miliardy korun
    Rozdíl: 3,7 miliardy korun

    Ne vždy se přestavba kádru povede. Své by o tom mohli vyprávět v Liverpoolu. Před aktuální sezonou ji měl na starosti Jürgen Klopp a „reds“ utráceli. Střelec Sadio Mané stál klub z Anfield Road téměř miliardu.

  • Tottenham

    Vincent Janssen, letní posila TottenhamuFoto Reuters

    Výdaje na přestupy:  9,812 miliardy korun
    Příjmy z přestupů:  9,781 miliardy korun
    Rozdíl: 31 milionů korun

    Zbytečně nenakupují, vědí, jakou má jaký hráč hodnotu a především, umí výhodně prodat. Tak vypadají přestupy v podání Tottenhamu. Právě poslední velký přestup, kdy odešel Gareth Bale, přinesl londýnskému celku do pokladny částku, která po všech bonusech přesáhla miliardu korun. I proto mají Spurs rozdíl mezi výdaji a příjmy „pouhých“ 31 milionů korun.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud