11. března 2017 • 19:05

Hlavní letní cíl! Barcelona si vyhlédla posilu, chce hvězdu Arsenalu

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci Barcelony se ještě pořád vznášejí na obláčkách euforie po nevídaném večeru v Lize mistrů. Velkolepá výhra 6:1 nad PSG ale nemění nic na tom, že katalánský celek má v této sezoně své problémy. A to především v obraně, konkrétně na pozici pravého obránce. Právě na tento post si Barcelona vyhlédla posilu v Arsenalu.



Obrana Barcelony v aktuální sezoně příliš nefunguje a dá se říct, že nedokázala nahradit hlavně Daniho Alvese, který v létě zamířil do Juventusu. Aleix Vidal nejdříve neměl důvěru kouče Enriqueho a když konečně začal hrát, vážně se zranil.

Nejčastěji tak na pravé straně obrany nastupuje Sergi Roberto, ale hlavně v obranné fázi je znát, že je původem ofenzivní záložník. A to je často problém. Proto si podle španělského deníku AS Barcelona dala jako hlavní letní cíl posílit právě post pravého beka.

Barcelona by ráda lovila v Arsenalu. K návratu totiž hodlá přesvědčit svého odchovance Héctora Bellerína, který opustil akademii katalánského klubu v roce 2011. Jedenadvacetiletý obránce patří k oporám Arsenalu.

Do stylu Barcelony by mladý Španěl jednoznačně seděl. Ofenzivu má v krvi, na rozdíl například od Roberta ale zvládá i defenzivní povinnosti. Vzhledem ke svému věku se také ještě nevyhne chybám, ale potenciál už jasně ukázal.

Nemusíme zdůrazňovat, že Arsenal nebude chtít Bellerína pustit. Jenže volání Barcelony dost možná odolat nepůjde. Ostatně nebylo by to poprvé. Podle odborného serveru Transfermarkt má Bellerín hodnotu 25 milionů eur.

SESTŘIH Ligy mistrů: Arsenal - Bayern 1:5. Domácí schytali těžký debakl
Video se připravuje ...

SESTŘIH Ligy mistrů: Barcelona - PSG 6:1. Úžasná jízda i sporné penalty
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Arsenal 3:1. Firmino a Mané řádili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud