18. dubna 2017 • 04:40

Skalák slavil postup! Jásal s fanoušky na hřišti, pak vyrazil do města

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle pocit řada fanoušků fotbalistů Brightonu nikdy v životě nezažila. Tým z přímořského města se vrací do nejvyšší anglické soutěže po 34 letech. Není se co divit, že oslavy po včerejším vítězství 2:1 nad Wiganem stály za to. V jejich středu nechyběl ani český záložník Jiří Skalák.



Nejdřív se po výhře Brightonu čekalo, zda čtvrtý Huddersfield ztratí body proti Derby County. Když zápas skončil remízou 1:1, bylo rozhodnuto už tři kola před koncem – Brighton neskončí hůř jak druhý a o postup do Premier League ho už nikdo nepřipraví.

„Věděl jsem, že máme řadu hráčů, kteří jsou schopní postup vykopat. Ale mít schopné hráče a skutečně toho úspěchu dosáhnout, jsou dvě různé věci. Všichni byli skvělí celou sezonu,“ chválil své hráče trenér Chris Hughton.

Fotbalisté lídra druhé ligy se nijak nestranili od fanoušků, kteří zaplavili hřiště na stadionu. Jeden z nich zachytil také Jiřího Skaláka skákajícího uprostřed rozvášněného davu. „Jdeme nahoru, jdeme nahoru,“ znělo skandování kolem.

GALERIE | Podívejte se, jak vypadaly Skalákovy oslavy v Brightonu

Jiří Skalák obklopený fanoušky při oslavách přímo na hřišti stadionu v Brightonu
Jiří Skalák obklopený fanoušky při oslavách přímo na hřišti stadionu v Brightonu

Český záložník rozdával jen samé úsměvy. Jeho druhá sezona v klubu mu přitom nevyšla zdaleka tolik jako ta úvodní. Zasáhl do 30 ze 43 ligových zápasů, nevstřelil ani jeden gól, poslední čtyři kola pouze seděl na lavičce.

Radost z úspěchu všechno přebila. Dav s modrobílými šálami a dresy se vydal na triumfální pochod Brightonem. Skalák patřil mezi lídry, mával šálou, dirigoval chorály na místním nádraží. Fanoušci na sociálních sítích sdíleli fotografie, které dokazují, jak euforická nálada ve městě vládla. "Sorry, šéfe, zítra nepřijdu do práce. Jiří Skalák mi právě upadl na hlavu," napsal jeden z nich na Twitteru.

Brighton se nyní pomalu může začít chystat na další výzvu: udržet se v první sezoně mezi giganty. Nebude to nic lehkého. 44 % nováčků totiž ihned po postupu padá zpátky dolů.

VIDEO | Skaláka nesli fanoušci při oslavách na ramenou

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud