Jakub Dvořák
29. listopadu 2017 • 16:17

Perfekcionista Čech. Zhubnul a chytat může do čtyřiceti, chválí Wenger

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V aktuální sezoně udržel ve 13 duelech šest čistých kont. V brance Arsenalu, alespoň pro Premier League, je neochvějnou jedničkou. Usnout na vavřínech však brankář Petr Čech i přes své bohaté zkušenosti nemůže. „Je to perfekcionista. Na tréninkovou přípravu hodně dbá,“ prozradil na něj kouč Arsene Wenger a uvedl, že před sezonou zhubnul, což mu prospělo.



Vychytal Chelsea, či nedávno v severolondýnském derby rivala z Tottenhamu. V počtu čistých kont patří společně s výrazně mladšími kolegy Edersonem (Manchester City) a Thibautem Courtoisem (Chelsea) na druhé místo v celé Premier League. Ani v 35 letech nepatří bývalá reprezentační jednička do starého železa.

 „Stárne, jako všichni ostatní, ale myslím si, že i tak je momentálně v nejlepší kondici, v jaké kdy byl,“ řekl před středečním zápasem s Brightonem Wenger.

„Petr je perfekcionista.  Na přípravu hodně dbá. Bez takové posedlosti k tréninku nikdy neuděláte takovou kariéru, jako on. Letos mi přijde hubenější než dříve a myslím si, že z toho hodně těží,“ pokračoval trenér Arsenalu.

NEJ zákroky Premier League: Důležitý zákrok Čecha i reflex Elliota
Video se připravuje ...

Podle něj Čech neprošel žádnou drastickou dietou, ale dvě, tři kila, která během letní přípravy shodil, hrají velkou roli v jeho výkonech. „Když na závodního koně vleze žokej, který má o tři kila víc, hned je to znát a je těžší dostih vyhrát,“ nabídl Wenger zajímavé přirovnání.

Podle francouzského kouče Arsenalu může Čech chytat klidně do 40 let a vyrovnat se takové brankářské legendě, jako byl Edwin van der Sar, který končil kariéru v Manchesteru United v necelých 41 letech.

„Edwin skončil, protože chtěl, ne protože musel. United ho chtěli ještě na rok, ale už byl rozhodnutý. S Petrem mají hodně společného. Oba jsou obrovsky inteligentní a jejich kvality dosahují stejných rozměrů,“ dodal.

Petr Čech prohloubil svou špatnou bilanci v Arsenalu. Nechytil ani jednu z dvanácti penalt
Petr Čech prohloubil svou špatnou bilanci v Arsenalu. Nechytil ani jednu z dvanácti penalt

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud