18. ledna 2018 • 19:09

Wenger promluvil o přestupech: Naštval Dortmund, United respektuje

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický fotbal žije přestupovými veletoči kolem londýnského Arsenalu. Šestý klub aktuálního ročníku Premier League rokuje o výměně Alexise Sáncheze za jinou trucující hvězdu, Henrika Mchitarjana z Manchesteru United, na jiné frontě láká kanonýra Pierre-Emericka Aubameyanga, který je v nelibosti v Dortmundu. Vyjádření Arséna Wengera o obou jednáních vyvolala pozdvižení, francouzskému trenérovi se podařilo namíchnout jak šéfy Dortmundu, tak přiznivce Manchesteru City, který o služby Sáncheze také bojoval.



Trenér Wenger dostal na tiskové konferenci před sobotním zápasem s Crystal Palace otázku na případný příchod dortmundského střelce Aubameyanga. Ten se neúčastnil posledního týmového setkání Borussie, byl za trest vyřazen ze sestavy a začal se tak poohlížet po angažmá jinde.

Právě Arsenal má být nejvážnější zájemce. Jeho odchodu z Dortmundu nahrává i fakt, že neodcestoval s týmem k zápasu s Herthou. "Aubameyang trénuje v Dortmundu. Jeho mysl se teď soustředí na jiné věci, je tedy otázkou, jestli by nám v Berlíně nějak pomohl," stojí v oficiálním prohlášení na Twitteru.

Francouzský trenér uznal, že gabonský útočník by se do Arsenalu hodil, a to i přes jeho složitou osobnost. "Charakter člověka může mít vždy pozitivní nebo negativní dopad. Když se podíváme na kariéru a úspěchy tohoto hráče, poznáme, že svůj charakter využil dobře," komentoval Wenger.

SESTŘIH: Dortmund - Wolfsburg 0:0. Borussia bez Aubameyanga ztratila
Video se připravuje ...

Tím ale pořádně naštval aktuální zaměstnavatele Aubameyanga. Borussia Dortmund vydala prohlášení, ve kterém Wengerovy poznámky odsoudila. "Odpovídat na otázky o hráčích jiného klubu nám přijde neuctivé. Žádný kontakt mezi námi a Arsenalem není. Arséne Wenger má nejspíš moc práce s výkony svých vlastních svěřenců," stojí ve vyjádření ředitele dortmundského klubu Michaela Zorca.

Bez odezvy nezůstala ani Wengerova odpověď na otázku ohledně odchodu Alexise Sáncheze do Manchesteru United. Tam má chilská hvězda brát 450 tisíc liber (13 milionů korun) týdně. "Nechci mluvit o číslech, to je záležitost United. Respektuji je, protože si peníze vydělávají z vlastních zdrojů, generují si je sami," řekl Wenger.

Anglická média a fanoušci považují jeho poznámku za rýpnutí do jiného klubu, který o Sáncheze dlouho stál, Manchesteru City, jehož největším zdrojem příjmů je bohatý Katařan Sheikh Mansour.

SESTŘIH Premier League: Manchester United - Stoke 3:0. Jasná výhra favorita, blýskl se Valencia
Video se připravuje ...

Výměnou za Alexise má z Old Trafford dorazit arménský křídelník Henrik Mchitarjan. Ten ve čtvrtek zřejmě naposledy trénoval s hráči United, z tréninku před zápasem s Burnley nahrál na Instagram fotku plnou úsměvů po boku Paula Pogby, Anthonyho Martiala, Marouana Fellainiho a dalších.

I Mchitarjan si má platově polepšit, ze 140 tisíc liber, které bral v United, má jeho plat podle informací britských médií vzrůst až na 200 tisíc liber týdně (5,75 milionů korun). 

✌🏼Fun times at training today✌🏼#mufc

Příspěvek sdílený Henrikh Mkhitaryan (@micki_taryan),Led 18, 2018 v 5:12 PST

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud