18. ledna 2018 • 17:52

Sport Magazín s útočnou bouří City: Guardiolův mozek a raketové kombinace

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Můžeme být ještě mnohem, mnohem lepší. A budeme se snažit všechny o tom ujistit,“ zdůraznil nedávno Pep Guardiola a zbytek fotbalové planety užasl. Copak Manchester City ještě může kvalitou povýšit o několik úrovní? Detailní analýzu hry a firemní kultury suveréna Premier League nabízí páteční Sport Magazín.



Trenérské kapacity Pep Guardiola a José Mourinho jsou živými důkazy, že ve fotbale vedou k nezapomenutelným úspěchům a slávě i naprosto protikladné cesty.

Pan José vyznává účelnost. „Miluji vítězství a je mi jedno, jakým způsobem k němu dokráčíme,“ říká na rovinu. Klidně zaparkuje před vápnem autobus a stačí mu, když mužstvo dovede k třem bodům jediný brejk, anebo vlastní gól soupeře.

Pan Pep má fotbalovou bibli postavenou na útoku. Když máš míč na kopačkách, nemůžeš dostat gól, naopak ho můžeš dát. To je jeho krédo. Kdyby se měl s týmem probránit k výhře, roztrhal by trenérskou licenci. Potřebuje, aby triumf byl podbarven ofenzivními zážitky, které jemu a fanouškům zpříjemní život.

„Výsledek samotný je jen prázdná skořápka. Zajistí mi jen méně kritiky v následujících dvou dnech po utkání, čímž získám větší klid pro vylepšování týmu. Ale pro co tu jsem? Abych cítil potěšení z toho, že tým hraje mým stylem a přináší fanouškům potěšení. Titul? Ok, ale co bude den po jeho zisku….“ přiblížil svoji filozofii v televizním interview.

Čím Guardiola napumpoval do týmu City raketové kombinace, jak se rozhodoval o přestupech hráčů a co si myslí o dominanci mužstva Jamie Jackson, redaktor listu Guardian?

Obsáhlé téma najdete v tradiční páteční příloze deníku Sport

Z obsahu pátečního Sport Magazínu

Téma: fotbalová nadvláda Manchesteru City

Rozhovor: Simon Nausch, beachvolejbalový trenér

Uniklo z facebooku: Jaromír Jágr

Vysoká hra Zdeňka Haníka: o prezidentské volbě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud