27. ledna 2018 • 04:50

Sánchez už zářil za United. Připravil dva góly, křičeli na něj: Škoda peněz

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

První polovina velké lednové výměny Alexis Sánchez - Henrik Mchitarjan má za sebou debut v novém dresu. Zatímco arménský šikula v semifinále Carabao Cupu proti Chelsea nastoupit nemohl, maličký Chilan měl v zápase 4. kola FA Cupu proti čtvrtoligovému Yeovilu možnost naskočit od první minuty. A využil ji skvěle.



José Mourinho dostal k 55. narozeninám a 100. zápasu na lavičce United dárek v podobě výhry 4:0 nad čtvrtiligovým Yeovilem. O dárky v podobě gólů se postarali čtyři různí střelci, přesto nejvíc z hráčů Rudých ďáblů vyčníval právě Alexis Sánchez. 29letý Chilan si nic nedělal z pokřiků fandů Yeovilu, kteří ho nazývali "ztrátou peněz," a řídil hru svého týmu.

Sám se sice gólově neprosadil, z levé strany ofenzivní trojice byl ale mozkem téměř všech útočných akcí. Jeho kreativita byla zužitkována ve 41. minutě, když našel před vápnem Marcuse Rashforda. Mladý Angličan se proháčkoval mezi obránci a otevřel skóre zápasu.

V 61. minutě pak Alexis skvěle využil rychlý brejk. Pohledem zkontroloval náběh Juana Maty na pravé straně, pak ale vyslal nečekaný pas doleva na Andera Herreru, který zvýšil na 2:0. Další branky, o které se postarali střídající Jesse Lingard a Romelu Lukaku, už chilská hvězda sledovala z pohodlí lavičky.

Zatímco fandové Yeovilu mohli zpytovat svědomí za posměšné pokřiky, přiznivci United mohli jen uznale zatleskat. A chválu si Alexis mohl poslechnout i od expertů. Podle Alana Shearera může jeho příchod probudit oheň v některých strádajících hráčích. "Teď mají dvě možnosti. Buď můžou sedět a trucovat, nebo si vyhrnou rukávy a zabojují o svoji šanci. Vědí, že v základu bude vždy Alexis a Lukaku, a řeknou si, že tam chtějí být s nimi," prohlásil bývalý kanonýr Newcastlu.

O víkendu se sice Premier League nehraje, Alexis ale bude mít další šanci na svou první trefu v dresu Rudých ďáblů už ve středu. Navíc v pikantním zápase. Druzí United nastoupí na hřišti pátého Tottenhamu, tedy největšího rivala Sánchezova bývalého zaměstnavatele Arsenalu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud