27. ledna 2018 • 23:10

Divočina s videem, zahozená penalta i hattrick. Liverpool v FA Cupu dohrál

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu končí ve třetí sezoně po sobě ve čtvrtém kole Anglického poháru, když překvapivě podlehli 2:3 West Bromwichi. Dál nejde ani West Ham, který nestačil na třetiligový Wigan a po gólech Willa Grigga prohrál venku 0:2. Záložník Jiří Skalák odehrál hodinu za Brighton a radoval se z postupu přes Middlesbrough díky gólu v nastavení.



Liverpool začal dobře a už v páté minutě vedl po Firminově zásahu, pro hosty ale během šesti minut otočil skóre Rodriguez. Chvíli nato Dawson dostal míč za gólmana Mignoleta potřetí, sudí Pawson však po poradě s videorozhodčím branku neuznal.

Technika byla v zápase v permanenci a po chvíli ji sudí využil znovu, přisoudil domácím pokutový kop, který však Firmino nasměroval do břevna. V závěru poločasu si navíc Rodriguezův pokus do vlastní brány srazil Matip a Liverpool poprvé od ledna 2007 inkasoval tři góly ve dvou domácích duelech po sobě.

Naději pro svěřence Jürgena Kloppa vykřesal v 78. minutě Salah, víc už ale Liverpool nepřidal a podlehl West Bromwichi poprvé od února 2013.

Jurgen Klopp měl po závěrečném hvizdu hlavu v dlaních. Vypadnutí z FA Cupu musí Liverpool mrzet
Jurgen Klopp měl po závěrečném hvizdu hlavu v dlaních. Vypadnutí z FA Cupu musí Liverpool mrzet

West Hamu se nepovedl úvod sezony, v posledních zápasech se mu ale dařilo a v tabulce Premier League vystoupal na 11. místo. V poháru měl ale problémy už v minulém kole, kdy až v prodloužení opakovaného duelu rozhodl o postupu přes Shrewsbury.

Za Wigan se proti svěřencům Davida Moyese dvakrát prosadil Grigg, jenž v FA Cupu nastřílel už šest branek. Hosté navíc odehráli téměř celý druhý poločas v oslabení, neboť byl po plivnutí na soupeře vyloučen Masuaku.

"Absolutně nepřijatelné. Zrovna, když jsme se snažili vrátit do zápasu, prohrávali jsme jen 0:1. Tento moment to ale změnil. Nemohu si na rozhodnutí stěžovat. Sice to rozhodčí nemohl vidět, ale nakonec se dobrali správného verdiktu," okomentoval situaci Moyes.

Skalák za A-tým Brightonu nastoupil poprvé od 19. září a byl u jedné z mála šancí hostů na hřišti Middlesbrough, když se snažil dorazit do sítě Kayalovu střelu. Domácí byli aktivnější, Traoré trefil tyč, o postupu Brightonu však v nastavení rozhodl střídající Murray.

Z prvoligových celků postoupil rovněž Leicester, který vyhrál jasně 5:1 na hřišti Peterborough. Southampton v duelu týmů z nejvyšší soutěže porazil 1:0 Watford.

Opakovaný zápas bude překvapivě muset odehrát Tottenham, který remizoval 1:1 na hřišti Newportu ze čtvrté ligy. Domácí dokonce vedli zásluhou Amonda, v 82. minutě ale srovnal po povedené patičce Sona Hung-mina kanonýr Kane.

Podruhé se střetnou též Huddersfield s Birminghamem a Swansea s Notts County, oba zápasy skončily 1:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud