25. února 2018 • 19:50

Arsenal - City 0:3. Guardiola slaví první trofej, ovládl Ligový pohár

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City popáté v historii získali anglický Ligový pohár. Ve finále ve Wembley porazili londýnský Arsenal jasně 3:0. Tři roky po sobě má trofej držitele z Manchesteru: v sezoně 2015/16 ji získali "Citizens" a v minulém ročníku rivalové z United.



Arsenal, v jehož brance stál znovu David Ospina, měl první velkou šanci zápasu v osmé minutě, Aubameyang však gólmana Brava zblízka nepřekonal. O deset minut později se dostali do vedení svěřenci trenéra Pepa Guardioly, poté co Bravův výkop nezachytil stoper Mustafi, Agüero se dostal k míči a přeloboval Ospinu. Argentinský kanonýr se trefil v každém z posledních pěti soutěžních zápasů proti "Kanonýrům".

V průběhu zápasu musely oba týmy střídat kvůli zraněním. Už v prvním dějství se Arsenalu zranil bek Monreal a krátce po změně stran musel hřiště opustit záložník "Citizens" Fernandinho.

Londýnský klub se nemohl dostat do hry, v ofenzivě byli nadále aktivnější hráči Manchesteru a tlak zužitkovali k dalším dvěma trefám. V 58. minutě se jim povedl signál, po De Bruyneho rohovém kopu poslal Gündogan střílenou přihrávku Kompanymu a stoper změnil směr míče tak, že Ospina nemohl zareagovat.

O chvíli později neuhlídala defenziva Davida Silvu a španělský reprezentant definitivně rozhodl. "Kanonýři" ve Wembley inkasovali tři branky poprvé od října 1999, kdy prohráli v Lize mistrů 2:4 s Barcelonou.

Arsenal prohrál ve finále Ligového poháru pošesté, což se žádnému jinému týmu nestalo. Neúspěšný byl také v letech 1968, 1969, 1988, 2007 a 2011.

Anglický fotbalový Ligový pohár - finále:

Arsenal - Manchester City 0:3 (0:1)

Branky: 18. Agüero, 58. Kompany, 65. D. Silva.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud