23. května 2018 • 10:46

Wenger má nástupce v Arsenalu! Emery vyzradil nové angažmá

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem fotbalistů Arsenalu, mezi které patří i brankář Petr Čech, se stal Unai Emery. Bývalý kouč Paris St. Germain nebo Sevilly nahradil Arséna Wengera, jenž po sezoně po dlouhých 22 letech v londýnském klubu skončil. Ještě před tím, než klub informaci potvrdil, to trenér prozradil na svých internetových stránkách.



"Unai má za sebou skvělé výsledky, vychoval několik nejlepších evropských hráčů a hraje pohledným a progresivním stylem, který k Arsenalu perfektně sedí," uvedl na adresu šestačtyřicetiletého španělského kouče výkonný ředitel Arsenalu Ivan Gazidis.

Emery strávil poslední dva roky v Paris St. Germain, kde nedávno skončil poté, co s klubem vyhrál francouzskou ligu. V Lize mistrů s pařížským celkem letos došel do čtvrtfinále, zatímco loni sice vstoupil do osmifinále výhrou 4:0 nad Barcelonou, ale po debaklu 1:6 v odvetě s katalánským soupeřem vypadl.

Před příchodem do Paříže vedl Emery tři roky Sevillu a třikrát v řadě s ní vyhrál Evropskou ligu. Za sebou má také působení ve Spartaku Moskva, Valencii, Almeríi a Lorca Deportiva.

Ještě před tím, než Arsenal oficiálně potvrdil Wengerova nástupce, si Emery nové angažmá pověsil na své internetové stránky. Trenérův PR tým umístil informaci na jeho oficiální web unai-emery.com v úterý večer, chvíli poté banner smazal. "Jsem hrdý, že mohu být součástí rodiny Arsenalu," zněl hlavní slogan.

Ve středu dopoledne už bylo všechno jasné, když informaci o novém trenérovi pustil do světa Arsenal.

"Potvrdilo se to, o čem se již nějakou dobu spekulovalo. Dnes ráno jsme se o tom oficiálně dozvěděli od zástupců klubu. Unai Emery má za sebou skvělé úspěchy se Sevillou a PSG, tak doufám, že na ně naváže i s Arsenalem," uvedl gólman Arsenalu Petr Čech v prohlášení přes agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

SESTŘIH Premier League: Huddersfield - Arsenal 0:1. Čech chyběl, Wenger končil 1235. duelem
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Arsenal - Burnley 5:0. Wenger se loučil s Emirates výhrou
Video se připravuje ...


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud