10. června 2018 • 16:45

Zrádci na fotce s Rosickým? Fanoušci Arsenalu si vyřizovali účty

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým zrádců! Tak počastovali fanoušci Arsenalu fotku z rozlučkového zápasu Tomáše Rosického, na které se nacházeli bývalí spoluhráči z Dortmundu a především z Gunners. Robin van Persie, Cesc Fábregas, Gael Clichy a Bacary Sagna. Ti čtyři jsou stále trnem v oku fandů londýnského celku. „Opraveno!“ hlásal hrdě jeden z příznivců u příspěvku na Twitteru, kde symbolicky nakreslil hady přes zmíněné hráče.



Byla to velká paráda a nezkazila ji ani mohutná průtž mračen. Na Letné se s fotbalovou kariérou loučil Tomáš Rosický a dorazila spousta hvězd. Včetně bývalých spoluhráčů jak z Dortmundu, tak i Arsenalu, mezi kterými nechyběla čtvěřice "zrádců". Tak je nazývají fanoušci Kanonýrů: Robin van Persie , Cesc Fábregas, Gael Clichy a Bacary Sagna.

Před úvodním hvizdem, jenž byl několikrát posunutý kvůli dešti, se na Twitteru objevila společná fotka bývalých spoluhráčů společně s Rosickým. Příspěvek si vzali na paškál fandové Arsenalu a namísto Van Persieho se objevil had. „Opraveno!" chvástal se jeden z nich. Tím to ale neskončilo. Onoho pomyslného hada, jenž značí zradu, vyfasoval i Fábregas, Clichy a Sagna.

Takhle vypadala původní fotka týmu Rosického výběru z bývalých spoluhráčů z Dortmundu a Arsenalu
Takhle vypadala původní fotka týmu Rosického výběru z bývalých spoluhráčů z Dortmundu a Arsenalu

Společně si s Rosickým zahráli několik sezon na Emirates Stadium, ale postupně všichni odcházeli. A ne zrovna za doprovodu fanfár. Proč? „Chci vyhrávat trofeje,“ nechal se slyšet Van Persie, když za osm let v Arsenalu vyhrál pouze FA Cup a dvakrát Superpohár. Proto prý poslechl malého kluka uvnitř sebe a v roce 2012 přestoupil do konkurenčního Manchesteru United. To fandové Kanonýrů nesli samozřejmě dost nelibě a vzplanul nejeden dres holandského bombarďáka.

Dalším „hříšníkem“ je Fábregas. Toho Arséne Wenger přivedl do Londýna jako mladíčka a ze Španěla se záhy stala hvězda a posléze i kapitán. Vydrželo to sedm sezon. Poté odchovanec Barcelony neodolal vábení svého mateřského týmu a vrátil se do Katalánska. Vyhrávat trofeje. Zatímco za sedmiletku v Arsenalu vyhrál pouze FA Cup a Superpohár, tak v Katalánsku získal pět trofejí za tři sezony.

Nejvíc příznivce dopálil ale jeho následný přestup k úhlavnímu rivalovi - Chelsea. „Všichni věděli, že Arsenal měl možnost mě získat jako první. Jenže toho nevyužili,“ bránil se tehdy Fábregas. Odpustek si tím ale rozhodně nezískal. Oblékat dres konkurenta se prostě neodpouští, navíc v Anglii, kde fotbal je národní kultura a loajalita jedním ze základních principů.

A ani příznivci Arsenalu evidentně nezapomínají...

ANKETA: Co si o Tomáši Rosickém myslí české a zahraniční fotbalové hvězdy?
Video se připravuje ...

Fábregas o Rosickém: Je to jeden z nejlepších lidí, které jsem ve fotbale potkal
Video se připravuje ...

Rosický po rozlučkovém zápase: Myšlenky na návrat? Opustily mě po sedmi minutách
Video se připravuje ...

TOP momenty Rosického z rozlučky: šajtle, dvojitá penalta i dojemný běh se synem
Video se připravuje ...

SESTŘIH z Rosického hvězdné rozlučky: Kollerův lob, parádičky i synův gól
Video se připravuje ...

Rosického rozlučka obětí počasí! Bouřka zničila i velkolepé choreo
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud