10. června 2018 • 12:45

Rosický? Fantastický spoluhráč a hodný člověk, shodly se hvězdy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prožil úžasnou kariéru. A v sobotu se s ní Tomáš Rosický před vyprodanou Letnou důstojně rozloučil. Do Prahy za ním kromě bývalých spoluhráčů z české reprezentace dorazily i hvězdy světového fotbalu jako Cesc Fábregas, Robin van Persie či Jens Lehmann. Jak Malého Mozarta vnímají? „Fantastický hráč, patřil mezi špičku. A skvělý byl i jako člověk,“ shodovaly se odpovědi všech zpovídaných aktérů.



Fábregas, Van Persie , Hleb nebo Sagna na jedné straně, proti nim Čech , Poborský , Baroš nebo Koller . A samozřejmě Tomáš Rosický , který naskočil v obou výběrech. Rozlučka hvězdného záložníka se až na nepřízeň počasí povedla náramně. Všichni si ji užili, někteří neskrývali dojetí.

Tomáš Rosický se svým velkým kamarádem Cescem Fábregasem
Tomáš Rosický se svým velkým kamarádem Cescem Fábregasem

„Zbožňoval jsem hrát po jeho boku, byl to skvělý spoluhráč. Vytvářel v kabině skvělou atmosféru, nikdy se netvářil kysele, neměl žádné zbytečné komentáře. Jsem rád, že ho můžu nazývat mým přítelem a je škoda, že jej už nebudu moct sledovat v zápasech,“ nechal se slyšet Cesc Fábregas, dlouholetý spoluhráč z Arsenalu.

Vlnu superlativů měl pro Rosického i nizozemský kanonýr Robin van Persie. „Máte dobré a pak výjimečné fotbalisty. On patřil mezi špičku, pokaždé se uměl přizpůsobit stylu hry, které bylo zapotřebí hrát. Hlavně je to ale neskutečný člověk, rodinný typ a hodný člověk. Byl to skvělý spoluhráč,“ vzpomíná na společné působení současný útočník Feyenoordu.

ANKETA: Co si o Tomáši Rosickém myslí české a zahraniční fotbalové hvězdy?
Video se připravuje ...

Nad vzpomínkami se rozplývali ale i další. „Přesto, že jsme spolu hráli pouze jednu sezonu, byl jako můj starší bratr. Moc mi pomohl, vysvětlil mi, jak to ve fotbale chodí. Ne vždy je to totiž pouze o hezkých věcech. Jsem vděčný, že jsem si s ním mohl zahrát,“ řekl Nuri Sahin.

Pozadu nezůstali ani spoluhráči z reprezentace. „Vynikající fotbalista, se kterým jsem si velmi rozuměl na hřišti i mimo něj,“ sdělil Jan Koller, který s Rosickým válel i v Dortmundu. „Lidi vždycky chodí na hráče, jako je on, protože když dostane na hřišti míč, tak se vždycky něco stane. Krásně se na něj kouká a je škoda, že ho v kariéře brzdila zranění, protože mohl dosáhnout ještě o hodně víc,“ dodal brankář Petr Čech.

Rosický po rozlučkovém zápase: Myšlenky na návrat? Opustily mě po sedmi minutách
Video se připravuje ...

Fábregas o Rosickém: Je to jeden z nejlepších lidí, které jsem ve fotbale potkal
Video se připravuje ...

TOP momenty Rosického z rozlučky: šajtle, dvojitá penalta i dojemný běh se synem
Video se připravuje ...

SESTŘIH z Rosického hvězdné rozlučky: Kollerův lob, parádičky i synův gól
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud