18. července 2018 • 12:01

V Anglii se mluví o Čechově návratu: Jak to vypadá se zájmem Chelsea?

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Chelsea strávil Petr Čech většinu své kariéry a během jedenácti sezon se stal klubovou legendou. V roce 2015 zamířil do konkurenčního Arsenalu a vypadalo to, že se na straně týmu ze Stamford Bridge už znovu do branky nepostaví. Teď se objevila možnost, jak by se mohlo obnovit úspěšné spojenectví. Informace o zájmu Chelsea má ale důležitou podmínku. Odchod současné jedničky Thibauta Courtoise do Realu Madrid, pak by se dostal Čech do hry. Podle informací iSport.cz ale zatím žádná jednání o přesunu neproběhla.



Jedenáct sezon, čtyři trofeje pro vítěze Premier League, v roce 2012 i ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů, k tomu čtyři triumfy v FA Cupu. Brankář Petr Čech se za roky působení v Chelsea stal legendou, ikonou klubu. Řada fanoušků jeho odchod v létě 2015 nenesla zrovna dobře.

Po třech sezonách na Emirates Stadium by se však český brankář mohl stěhovat opět zpátky na západ Londýna. Se spekulativní informací přispěchal v úterý večer na Twitteru Kaveh Solhekol, reportér Sky Sports. „Chelsea zvažuje znovu podepsat Petra Čecha, pokud by prodala Thibauta Courtoise do Realu Madrid.“

Fanoušci na sociálních sítích hned začali spekulovat o velkém návratu. „Big Pete“ zpátky v modrobílém dresu Chelsea! Jenže to má ale ještě několik otazníků.

Zaprvé by musel odejít Thibaut Courtois, o kterého má velký zájem Real Madrid. „Na mistrovství světa jsem ignoroval veškeré spekulace. Ale teď budu mluvit s mým agentem a uvidím, co mi řekne. V Chelsea se ale cítím šťastný, není to tak, že chci nutně odejít,“ uvedl belgický reprezentant krátce po skončení světového šampionátu, kde pomohl k třetímu místu a byl vyhlášen nejlepším brankářem turnaje.

Pokud by Courtois opravdu odešel, příchod Čecha by stále nebyl jistý. Chelsea se údajně zajímá i o dánského brankáře Kaspera Schmeichela z Leicesteru, v hledáčku jsou také Gianluigi Donnarumma z AC Milán a Alisson Becker z AS Řím, který má však už hodně blízko k přestupu do Liverpoolu.

Petr Čech by se mohl vrátit do Chelsea! Pokud odejde Thibaut Courtois, je ve hře velký návrat
Petr Čech by se mohl vrátit do Chelsea! Pokud odejde Thibaut Courtois, je ve hře velký návrat

Podle informací iSport.cz zatím žádná konkrétní jednání mezi Čechem a Chelsea neproběhla. Není ovšem vyloučené, že se přestup v příštích dnech či týdnech nikam neposune. Český brankář má v bývalém klubu stále hodně přátel, se kterými udržuje kontakt. Obě strany už v minulosti párkrát daly najevo, že po skončení kariéry by brankář měl v klubu pracovat.

„Kolem Petra Čecha, jakožto velké osobnosti Premier League, je živo každé přestupové období. Nicméně Petr se maximálně soustředí na novou sezonu v dresu Arsenalu, žádná konkrétní nabídka není na stole,“ zní v oficiálním prohlášení agentury Sport Invest, která Čecha zastupuje celou kariéru.

Arsenal je případnému prodeji Čecha otevřený. V přestupním období už z Leverkusenu přivedl Bernda Lena, který by už v klidu mohl zastat post jedničky. Nový trenér Unai Emery nyní nejvíce cílí na záložníka a čerstvého mistra světa Stevena N’Zonziho ze Sevilly, se kterým se už v minulosti právě ve španělském klubu potkal. Čechův odchod by mohl alespoň z nějaké části jeho příchod pokrýt.

Přestup do Chelsea by mohla ulehčit i Marina Granovskaiová, ředitelka klubu, se kterou má Čech dobré vztahy. Když před třemi roky odcházel, spekulovalo se o přestupové částce 11 milionů liber (v tehdejším kurzu cca 418 milionů korun). Nyní po sociálních sítích koluje částka pěti milionů liber (cca 146 milionů korun).

Čech: Jsem připraven, že si post jedničky Arsenalu budu muset vybojovat
Video se připravuje ...

U Plzně odstartoval 13. ročník fotbalové školy Petra Čecha
Video se připravuje ...

Čech o MS: Video je velkým přínosem, chybí lepší vysvětlení hráčům
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud