Jan Vacek
10. července 2018 • 18:32

Odborník na Arsenal: Čech by mohl začít. Ale stačí jedna chyba a...

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Období obrovských změn cloumá Arsenalem. Po dlouhých 22 letech ve slavném klubu skončil legendární manažer Arséne Wenger, jeho nástupce Unai Emery po svém příchodu začal pořádně větrat kádr. To se týká i gólmana Petra Čecha, jemuž dorazila konkurence v podobě Bernda Lena. Co to pro nejlepšího českého brankáře poslední dekády znamená? „Stačí, aby udělal jednu chybu, a místo v brance bude muset uvolnit,“ vykládá v rozhovoru pro deník Sport anglický novinář a odborník na Arsenal James Olley z listu Evening Standard. Podělil se i o názor, jak by Čech snášel roli náhradníka, zhodnotil Wengerovu éru i předpoklady jeho nástupce.



Arsenal v rámci letního posilování koupil německého brankáře Bernda Lena. Co to znamená pro Petra Čecha?
„To je moc dobrá otázka. Čech nedávno seděl s Emerym a rozebíral svou roli v mužstvu. Je evidentní, že za žádnou cenu nechtěl Arsenal opustit. Je možné, že klub půjde do sezony s tím, že nemá určenou jedničku. Osobně odhaduju, že Čech by mohl začít, jakákoli jeho chyba ale pošle do branky Lena. Bude pod mnohem větším tlakem než v minulých sezonách.“

Má Čech stále výkonnost na to, aby byl v tak velkém klubu jedničkou?
„Myslím si, že stále patří k nejlepším v lize. Ale chyb dělá stále víc, to je pravda. Arsenal díky tomu v minulé sezoně ztratil spoustu bodů. I proto chtěl řešit brankářskou situaci, Ospina nebyl dostatečně kvalitní dvojka. Čech má pořád kvalitu, ale věk jde proti němu. Tak to ve fotbale bývá.“

Překvapilo vás, že odmítl nabídku z Neapole?
„Vůbec ne. Čech opakovaně mluví o tom, že chce s rodinou zůstat v Londýně. I proto přestoupil z Chelsea do Arsenalu, což se moc často neděje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud