7. srpna 2018 • 10:09

Půjde Courtois z Chelsea? V hlavě Madrid nikdy neopustil, říká novinář

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Belgický brankář Thibaut Courtois se nedostavil v pondělí na trénink fotbalistů Chelsea. Nejlepší gólman mistrovství světa v Rusku by podle spekulací mohl zamířit do Realu Madrid. Podle BBC nemá vedení Chelsea o Courtoisovi bližší zprávy.



Nový trenér londýnského týmu Maurizio Sarri v pátek uvedl, že neví, jestli belgický gólman v klubu zůstane, ale přál by si to. Po nedělní porážce 0:2 s Manchesterem City v anglickém Superpoháru, při které chytal Argentinec Willy Caballero, prohlásil, že si chce v pondělí s Courtoisem promluvit. "V týmu chci jen hráče, co mají velkou motivaci," řekl italský kouč.

"Jeho děti a rodina žijí v Madridu, chce být blíže k nim. Navíc Real je pro něj velká výzva. Strávil tři a půl roku v Atlétiku a nikdy v mysli hlavní město Španělska neopustil. Chelsea si je vědoma, že chce do Realu přestoupit," uvedl belgický novinář Kristof Terreur. 

Šestadvacetiletý Courtois se stal hráčem Chelsea v roce 2011, kdy přestoupil z Genku, tři sezony pak ale strávil na hostování v Atléticu Madrid. Na Stamford Bridge byl tehdy jedničkou Petr Čech . Bývalý český reprezentant v roce 2015 odešel do Arsenalu. Britská televizní stanice Sky Sports nedávno uvedla, že zástupci Chelsea uvažují o Čechově návratu, pokud Courtois klub opustí.

"Nemyslím si, že si Chelsea může dovolit hazardovat s tím, že když ho nyní nepustí, odejte za rok v létě zdarma. Nyní za něj mohou dostat 30-40 milionů liber, za což dokážou přivést adekvátní náhradu," myslí si Terreur.  

Londýnský klub se ale vyjádřil jasně. Pokud za Couroise nenajde adekvátní náhradu, jeho přestupu na Santiago Bernabeu nedá zelenou. "O všem by mohlo být jasno ve čtvrtek v šestnáct hodin (17:00 SELČ), kdy se v Anglii uzávírá přestupový trh a Chelsea do té doby musí případně najít nového brankáře," dodal. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud