3. srpna 2018 • 10:22

Čech v Arsenalu září, ale trenéra ještě nepřesvědčil: Nemám žádné garance

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přípravu zvládl výtečně, naposledy vychytal Chelsea a zazářil při penaltách. Petr Čech dělá vše, co může, aby zůstal jedničkou Arsenalu. Zkušený český gólman ale týden a půl před startem sezony zatím žádné jistoty nemá. "Trenér se musí rozhodnout," prohlásil 36letý brankář o souboji s o deset let mladším Berndem Lenem.



Když Čecha začnete pomalu odepisovat, zakousne se a o to víc přidá. Český gólman odmítá vyklízet pozice a nechce se jen tak vzdát postu prvního brankáře Arsenalu. Trenér Emery vybírá mezí ním a Berndem Lenem, perspektivnější posile z Leverkusenu.

Čech dostal ve středu proti Chelsea jedinečnou možnost, aby ukázal své kvality. V souboji s klubem, kde zažil největší úspěchy kariéry, zářil. Čech zlikvidoval dvě tutovky Moratovi, perfektně vyrazil i jeho penaltu. Arsenal v nastavení vyrovnal a Čech chytil i jednu penaltu v závěrečném rozstřelu, čímž zajistil svému týmu vítězství nad londýnským rivalem.

Vstoupí tedy jako jednička Arsenalu i do ostré sezony, kterou mužstvo začíná 12. srpna domácím šlágrem s Manchesterem City? "Ještě hrajeme jeden zápas (přípravu s Laziem). Samozřejmě, že každý hráč dělá všechno pro to, aby mohl nastupovat. Rozhodnout mezi námi musí trenér, ale já zatím žádné garance nedostal," prohlásil zkušený gólman.

Je možné, že závěrečnou přípravu s Laziem odchytá Čechův rival Bernd Leno a teprve pak se nový kouč Unai Emery rozhodne, koho z kvalitních gólmanů vyšle do branky proti obhájci anglického titulu. Počítalo se spíš s tím, že přednost dostane mladší Čechův konkurent, nicméně výkony nejlepšího českého fotbalisty posledních let trenérovi zřejmě zamotaly hlavu.

Český gólman Arsenalu Petr Čech po úspěšném utkání s Chelsea
Český gólman Arsenalu Petr Čech po úspěšném utkání s Chelsea

Samotný Čech si výhru nad Chelsea velmi pochvaloval. "Věřil jsem až do konce, že vyrovnáme a podařilo se nám to. Ukazuje to, že máme v týmu výborný charakter, rveme se o výsledek až do poslední minuty," připomněl Lacazettovo vyrovnání v 93. minutě. "Výhra v penaltovém rozstřelu je samozřejmě také pozitivní. Všichni naši hráči proměnili a tím si zvedli sebevědomí," hodnotil šlágr s londýnským rivalem.

Arsenal stejně jako ostatní anglická mužstva finišuje přípravu, k mužstvu už se připojila i většina hráčů, kteří měli delší volno po mistrovství světa. "Někteří odehráli poprvé celých devadesát minut," vrátil se Čech k utkání s Chelsea. "Postupně se zlepšujeme a dostáváme do formy, máme k tomu ještě jeden zápas. Samozřejmě je pro každého těžké, když se k týmu připojí později a hůř se pak dostává do tempa. Někteří hráči nám stále chybějí, ale vše jde dobrým směrem. Máme ještě týden a půl na přípravu, než začne liga, to je naše výhoda," věří Čech.

Přes léto se spekulovalo o tom, že Čech z Arsenalu odejde jinam, kde bude mít cestu k jedničce snažší. Jenže muž, který v minulé sezoně dosáhl mety 200 čistých kont v Premier League, odmítl transfer do Neapole. Mluvilo se i o jeho návratu do Chelsea, to ale vedení klubu ze Stamford Bridge tuhle spekulaci popřelo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud