Jonáš Bartoš
7. srpna 2018 • 21:32

Vydra má šanci v Premier League! Český útočník podepsal v Burnley

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českému útočníkovi se splnil sen! Matěj Vydra si zahraje v Premier League, reprezentační forvard přestoupil z Derby, kde se v druhé anglické nejvyšší soutěži stal nejlepším střelcem uplynulé sezony, do Burnley. Šestadvacetiletý fotbalista podepsal smlouvu na tři roky s opcí na další rok, anglický klub transfer potvrdil v úterý pozdě večer. „Jsem tak šťastný,“ neskrýval Vydra radost z přesunu do mužstva, které v minulé sezoně obsadilo sedmou pozici hned za slavným Arsenalem.



O autora 22 soutěžních gólů v minulém ročníku Premiership kroužili lační zájemci. Derby pod novým koučem Frankem Lampardem dalo najevo ochotu svého elitního forvarda prodat a rozjela se jednání. Nejdřív proběhly neúspěšné námluvy s druholigovým Leedsem. Převážně z důvodu, že Vydra čekal na lepší nabídku z Premier League.

Té se skutečně dočkal. Už během úterý z Anglie prosakovaly zprávy, že Vydra je v kontaktu s Burnley. Se sedmým celkem uplynulé Premier League jednal velmi intenzivně. Když klapla zdravotní prohlídka, mohla jít do světa pozitivní zpráva. Vydra přestupuje!

„Poslední čtyři roky jsem se snažil dostat do Premier League. S týmy, za které jsem hrál, se mi postoupit nepodařilo, takže někdy je potřeba to vyřešit přestupem. Mám obrovskou radost,“ komentoval spokojený hráč transfer na klubových stránkách svého nového zaměstnavatele.

Vydra už si nejvyšší anglickou soutěž zahrál v sezoně 2013/14, kdy nastoupil za West Bromwich k 23 zápasům a dal tři branky. V předminulé sezoně přidal ještě jedno utkání za Watford. Jinak působil v nižší soutěži, kde si ale udělal výborné jméno a především minulou sezonu odehrál famózně.

„Před pěti lety jsme byl v Premier League jako malé dítě. Teď cítím, že mám víc zkušeností, umím lépe anglicky a víc jsem se v Anglii naučil. Takže doufám, že jsem lepší hráč než před pěti lety,“ věří si Vydra.

Přestupová částka za rodáka z Chotěboře nebyla zveřejněna, podle neoficiálních informací se pohybuje okolo 11 milionů liber (319 milionů korun). Burnley platí za extrémně defenzivní tým (39 inkasovaných branek ve 38 zápasech), minulá sezona se klubu povedla. Vybojoval si kvalifikaci Evropské ligy, kde ve 2. předkole přešel přes skotský Aberdeen. Další kolo zahajuje už ve čtvrtek první partii s tureckým Istanbulem Başakşehir.

Vydra by měl dostat prostor, aby ukázal své kvality. „Mojí ambicí je hrát v nejlepší lize světa. Moc děkuji lidem v Burnley, že mi dávají šanci. Teď už je jen na mě, abych ukázal, že jsem tím správným hráčem. Věřím, že s Burnley dosáhneme všech cílů, které si klub stanoví,“ předsevzal si český reprezentant.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud