13. srpna 2018 • 11:48

Čechův kiks vzbudil ohlas. Bývalý klub jeho konkurenta si ho vychutnal

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velkou pozornost a ohlas vzbudilo zaváhání brankáře Arsenalu Petra Čecha v zápase 1. kola Premier League proti Manchesteru City (0:2). Bývalý český reprezentant si málem vstřelil vlastní gól. Situace z 22. minuty zápasu se bleskově dostala na sociální sítě a kromě fanoušků Arsenalu, na ni dokonce zareagoval i Bayer Leverkusen, bývalý klub hlavního Čechova konkurenta Bernda Lena. Ten začal sezonu jako náhradník.



Brankář Petr Čech v prvním zápase nové sezony proti Manchesteru City několika skvělými zákroky podržel svůj Arsenal, nicméně prohru 0:2 neodvrátil. Ačkoliv v brance čaroval, jeho zákroky „zastínil“ moment z 22. minuty, kdy si málem vstřelil vlastní gól.

Defenzivní záložník Arsenalu Matteo Guendouzi se dostal na hranici vlastního velkého vápna do těžké situace. Obklopen dvěma hráči soupeře raději v tísni přihrál míč k brance  Čechovi, který ale nezvládl odkop a místo toho, aby poslal balón daleko pryč, nasměroval ho na ni a jen centimetry ho uchránily od toho, aby si dal vlastní gól.

Celá situace se rychle dostala na sociální sítě a fanoušci londýnského klubu začali spekulovat, proč nezačal v brance německý brankář Bernd Leno, který do klubu přišel před začátkem sezony z Bayeru Leverkusen.

A ani německý klub si nenechal ujít možnost na Čechův kiks reagovat a odpověděl na tweet fanouška, který upozornil na Čechovu nepovedenou rozehrávku. „V případě, že byste přemýšleli o tom, jak rozehrát zezadu,“ přidal vzápětí německý klub video, na němž Leno rozehrál akci, která po 15 sekundách skončila gólem.

Po zápase trenér Arsenalu Unai Emery reagoval na to, proč se rozhodl postavit právě Čecha. „Bylo to mé rozhodnutí, stejně jako celá sestava. Všichni hráči i brankáři mají stejnou šanci na to, aby se do sestavy dostali,“ uvedl.

Podle ostrovních médií zůstane bývalý kapitán české reprezentace v brance i nadále. „Čech odchytal skvělé utkání. Má zkušenosti s chytáním v brance Arsenalu, zatímco Leno v klubu teprve začíná. Pracuje velmi tvrdě, chytal dobře v přípravě, ale na svou šanci si musí počkat,“ dodal Emery. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud