27. srpna 2018 • 23:57

Mourinho: nejhorší prohra doma. Odešel z tiskovky a chtěl respekt

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyfasovat doma trojku? Na to nebyl trenér José Mourinho dosud zvyklý. Po pondělní dohrávce United s Tottenhamem však musel portugalský kouč přijmout nejhorší domácí porážku v kariéře. Připustit, že udělal něco špatně, však po utkání nechtěl. Po utkání dokonce předčasně opustil tiskovou konferenci. „Víte, co to znamená? 0:3, ale také tři vyhrané tituly,“ ukázal novináři tři zdvižené prsty. „Vyhrál jsem víc titulů než 19 trenérů v Premier League dohromady. Tři pro mě a dva pro ně. Respekt, chlape,“ dodal Mourinho a odešel.



Večer, kdy se bořily milníky. Mourinho nikdy během kariéry doma neprohrál 0:3. Už  neplatí. Mourinho nikdy neztratil dvě utkání z prvních třech v sezoně. Neplatí. Londýnský celek vydrancoval Old Trafford a jeho fanoušci se portugalskému kouči z tribun smáli při tradičním pokřiku, že druhý den bude bez práce.

Mourinho si však porážku 0:3 nechtěl vůbec připustit. „Ze strategického hlediska jsme neprohráli. Z taktického pohledu jsme také nebyli horší, ale ve finále jsme prohráli,“ hodnotil utkání.

„Byli jsme dobře připraveni. Náš přístup na hřišti byl skvělý. Myslím, že všichni viděli, že jeden gól mohl vše změnit,“ řekl Mourinho po zápase. „Jenže třetí branka Spurs duel rozhodla,“ dodal Portugalec po 50. domácí prohře United v Premier League.

Mám tři tituly, chci respekt, ukázal José Mourinho na tiskové konferenci
Mám tři tituly, chci respekt, ukázal José Mourinho na tiskové konferenci

Když byl dotázán na žalostný výkon defenzivy a zda nedošlo při přestupech k podcenění, jen se ironicky usmál „Přestupové okno je zavřené, takže k tomu neřeknu ani slovo. Naši fanoušci zápas viděli a oni vědí, že tenhle tým se jmenuje Manchester United a jeho hráči nesmí hrát tak, jak hráli,“ uvedl.

Právě s fanoušky po zápase předvedl 55letý trenér silný emotivní okamžik. Zatímco ostatní zmizeli z trávníku, Mourinho stál před tribunou a tleskal fanouškům, kteří ještě vydrželi na stadionu. Pískot však nepřišel. Příznivci „Rudých ďáblů“ ocenili kritizovaného kouče rovněž potleskem a dokonce i skandovali jeho jméno.

Tak jako tak, United prožívají nejhorší vstup do sezony od ročníku 1992/93. A to se vedení klubu rozhodně líbit nebude. Pokud by Mourinho skutečně dostal padáka, vyšlo by to Manchester na 12 milionů liber (341 milionů korun).

Sáhnou majitelé po dvou letech opět za záchrannou brzdu?

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud