26. září 2018 • 14:00

Ráno škola, večer pohár! Za Fulham debutoval teprve patnáctiletý talent

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dopoledne zvládnu písemku, večer vyřadím soupeře v poháru. Nějak tak musel znít plán, který si v úterý ráno vytyčil Harvey Elliot. Teprve patnáctiletý fotbalista, který studuje na škole v Surrey, se stal nejmladším hráčem v historii anglického ligového poháru. Do zápasu 3. kola proti Milwallu (3:1), za který odehrál poločas i Jiří Skalák, naskočil ve věku 15 let a 174 dní.



Fulham si v klidu hlídal vedení, už do poločasu přestřílel Milwall 10:1, v 68. minutě vedl 3:1, srbský kouč Slaviša Jokanovič si tedy usmyslel, že může trochu experimentovat. Deset minut před koncem tak poslal na hřiště mladičkého odchovance Harveyho Elliota. Při pohledu na teenagera v bílém dresu musela být většina diváků v úžasu. Však tenhle klučina se narodil dva dny poté, co stále teprve 32letý Wayne Rooney debutoval v národním týmu!

Mladý křídelník si svůj debut odbyl v 15 letech a 174 dnech, o 29 dní tak překonal dosavadního rekordmana Ashleyho Chamberse, který si zahrál za Leicester City proti Blackpoolu. „Harvey Elliot, ráno musí do školy!“ zpívali fanoušci Cottagers. A měli pravdu, koneckonců na pohárové utkání právě ze střední v Surrey přijel.

„Měl dneska nějaké písemky,“ potvrdil po zápase s úsměvem kouč Jokanovič. „Je to talentovaný kluk, který dostal skvělou příležitost,“ řekl a osvětlil, co dělá patnáctiletého borce tak speciálním. „Je arogantní, a velmi pozitivní. Pořád projevuje svou osobnost, říká věci jako: Chci vám ukázat, že jsem velmi dobrý hráč, chci se předvést. Tak jsem si řekl, že mu dám tuhle možnost.“

Zatímco Fulham i s deseti změnami a teenagerem v sestavě hladce prošel do dalšího kola, druholigový Milwall schytává kritiku. Tým mladého kouče Neila Harrise byl vybučen vlastními fanoušky, anglická média popisují jejich výkon tak kriticky, že jej přirovnávají spíše k tréninku útoku Fulhamu než k soutěžnímu zápasu. V dresu poražených se od začátku představil i český záložník Jiří Skalák, už o poločasové pauze ale usedl na lavičku náhradníků.

Je mu teprve 15 let, ale už si odbyl premiéru v dospělém fotbale! Harvey Elliot vyběhl v dresu Fulhamu k pohárovému utkání
Je mu teprve 15 let, ale už si odbyl premiéru v dospělém fotbale! Harvey Elliot vyběhl v dresu Fulhamu k pohárovému utkání

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud