26. září 2018 • 10:07

Mourinho: Lampard byl lídr, ne jako ti, co mám v týmu. A vzal Pogbovi pásku

Autor: ČTK, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Manchesteru United José Mourinho zbavil bez bližšího vysvětlení francouzského záložníka Paula Pogbu funkce zástupce kapitána. Portugalec nicméně popřel, že by to byl trest za nedávnou Pogbovu kritiku herního stylu United.



„Jedinou pravdou je to, že jsem se rozhodl, že Paul už nebude zástupcem kapitána. Nejsou za tím žádné rozpory ani problémy," řekl Mourinho reportérovi Sky Sports s tím, že svoje rozhodnutí nebude vysvětlovat.

Po vypadnutí v Anglickém ligovém poháru, kde United nestačili na druholigové Derby, se však přeci jen toto téma trochu rozpovídal.

„Když se podíváte na lavičku soupeře, vidíte tam mého bývalého hráče, nyní kouče, Franka Lamparda. To je rozený válečník, opravdový lídr na hřišti i mimo něj. Skutečný kapitán, pro kterého je tým na prvním místě. Jaký rozdíl oproti tomu, s čím já nyní pracuji,“ prohlásil Mourinho.

Pětadvacetiletý Pogba se do Manchesteru vrátil předloni z Juventusu za tehdy rekordní sumu 110 milionů eur (v té době 2,97 miliardy korun). United hned pomohl k výhře v Evropské lize či Ligovém poháru. Letos v Rusku byl jedním z hlavních tahounů Francie v cestě za druhým titulem mistrů světa.

Nešťastník Phil Jones jako jediný neproměnil pokutový kop v penaltovém rozstřelu, utěšovat ho musel i trenér José Mourinho
Nešťastník Phil Jones jako jediný neproměnil pokutový kop v penaltovém rozstřelu, utěšovat ho musel i trenér José Mourinho

Kapitánskou pásku nosí v Manchesteru Ekvádorec Antonio Valencia, jenž v létě převzal funkci po loučícím se Michaelu Carrickovi a stal se prvním mimoevropským kapitánem v historii klubu.

Vyřazení přišlo tři dny poté, co United doma jen remizovali s nováčkem s Wolverhamptonem a na vedoucí Liverpool ztrácí osm bodů.

„Při penaltách to tak prostě bývá, že někdo selže. Nikdy nikomu nevyčítám, že neproměnil penaltu, ale když jsem viděl, že nám zbývají v rozstřelu už jen Jones a Bailly, věděl jsem, že máme problém,“ přiznal Mourinho poté, co druholigový celek ovládl rozstřel 8:7.

Naopak Lampard si mnul ruce. Derby pod jeho velením zatím vyhrálo osm z dvanácti zápasů.

„Jsem z toho v šoku. Ohromný výkon,“ hodnotil. „Snažím se vytvořit tým, který bude úspěšný a večery, jako byl tento, jsou pro nás úžasné,“ dodal bývalý záložník Chelsea, Manchesteru City či West Hamu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud