23. října 2018 • 10:25

Režisér Özil! Arsenal dotáhl k obratu a hlásil: Hrajeme sexy fotbal!

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo miluje fotbal, miluje Arsenal! Londýnský klub v pondělní dohrávce předvedl show, jak z dob největší slávy pod Arsénem Wengerem. Proti Leicesteru otočil z 0:1 na 3:1 a ústřední postavou byl kapitán Mesut Özil. Jeden gól vstřelil a dva parádní připravil. „Myslím, že jsme dnes předvedli sexy fotbal,“ culil se 30letý záložník po utkání na Twitteru. A Ostrovy jsou v šoku, co se s německým fotbalistou, který je častým terčem kritiky, vlastně stalo.



Mesut Özil = pro Anglii jedna velká záhada. Jednou předvede nadpozemský výkon, aby v příštím duelu byl neviditelný. Ale Mesut Özil a ještě s kapitánskou páskou a lídrem Arsenalu? To už je pro Brity na pováženou. V Premier League jsou zvyklí na kapitány, ze kterých vůdcovství doslova stříká, což se o bývalém německém reprezentantovi říct zrovna nedá.

Jenže to možná platilo za dávných časů. V pondělním šlágru proti Leicesteru nechal německý záložník vzpomenout na svá nejlepší vystoupení. I s páskou na levé paži.

Arsenal přitom nezačal dobře, s „Foxes“ prohrával po vlastní brance Hectora Bellerína 0:1 a potřeboval s utkáním něco provést. A právě v onen okamžik přišly Özilovy hvězdné chvíle.

Poprvé se 30letý záložník zaskvěl, když si vzal míč, potáhl jej středem, narazil si s Bellerínem a chytrou přízemní střelou vyrovnal.

Svoji genialitu prokázal při vítězné brance v 63. minutě. Parádním pasem uvolnil aktivního Bellerína za obranu Leicesteru a španělský bek nabil Aubameyangovi, který se postaral o obrat.

VIDEO: Podívejte na všechny góly z duelu Arsenal - Leicester

Skutečná extáze v podání fanoušků „Gunners“ ale nastala až o tři minuty později. Celá akce začala u brankáře Bernda Lena, postupně se míče dotklo devět hráčů a přechod od vlastní branky ke gólu Aubameyanga na 3:1 trval sotva 19 vteřin.

Fanoušci se nemohli nabažit. Spousta jich na Twitteru psala, že Emery naučil Arsenal hrát jako Barcelona. „Myslím, že jsme dnes předvedli sexy fotbal. Jako kapitán jsem na tým hrdý,“ vzkázal na Twitteru Özil.

Ten byl před výkopem pranýřován za svůj nicotný přínos pro tým. Zatímco elitní špílmachři David Silva (Manchester City) či Gylfi Sigurdsson (Leicester) vytvořili spoluhráčům už 26 gólových příležitostí, německý záložník se držel na devíti.

„Mesut takhle může hrát každý zápas,“ bránil ho kouč Unai Emery, pod kterým Arsenal ožil a v Premier League má momentálně nejlepší formu ze všech. Vyhrál už sedm ligových zápasů v řadě. „Chceme si náš fotbal užívat a hrát takhle každý zápas,“ dodal španělský trenér.

Tabulka Premier League podle formy (posledních 5 zápasů)
Pořadí (pořadí v lize) Tým Body
1. (4.) Arsenal  15
2. (1) Manchester City  13
3. (5.) Tottenham 12
4. (2.) Liverpool  11
5. (6.) Bournemouth  10

Arsenal otočil zápas s Leicesterem a v Premier League vyhrál posedmé za sebou
Arsenal otočil zápas s Leicesterem a v Premier League vyhrál posedmé za sebou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud