24. prosince 2018 • 21:00

Kouč Tottenhamu tlumí spekulace o United. Co řekl o ambicích na titul?

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdřív vyřadili největšího rivala Arsenal z anglického poháru, v lize pak naložili šest gólů ambicióznímu Evertonu. Tottenham je prostě ve formě, z třetího místa chce zaútočit na Manchester City a vedoucí Liverpool a bojovat o titul. Londýnský klub ale čelí i hrozbě mimo hřiště. Anglická média informují, že o trenéra Spurs Mauricia Pochettina se velmi zajímá Manchester United. Na tiskových konferencích londýnského klubu se tak pomalu víc řeší "rudí ďáblové" než Pochettinovi současní svěřenci.



Poté, co Manchester United odvolal Josého Mourinha, bylo oznámeno, že Ole Gunnar Solskjaer převezme mužstvo do konce sezony a šéfové klubu budou mezitím hledat dlouhodobou náhradu. Mauricio Pochettino je společně se Zinedinem Zidanem vysoko na žebříčku potenciálních koučů United, a britští novináři si nedají pokoj s otázkami na jeho případný odchod ze severu Londýna.

Situace došla tak daleko, že tiskový mluvčí Tottenhamu musel do konference po výhře 6:2 nad Evertonem zasáhnout, a vztekle vyjel po novinářích, kteří místo super výkonů "Spurs" řeší Pochettinovu případnou cestu na Old Trafford. "Koluje spousta řečí a fám. Nechci, aby se tenhle chlapík zase naštval," ukázal Pochettino na tiskového mluvčího. "Musíme se soustředit na vlastní úspěch a dělat, co umíme nejlépe," dodal.

Mnozí poukazují na minulost argentinského trenéra. Ten v roce 2014, ještě jako šéf lavičky Southamptonu, taky nechtěl řešit jedinou spekulaci spojující ho s větším klubem. Nakonec se ale do Tottenhamu přece jen přesunul. S londýnským klubem čtyři roky bojuje na ligové i evropské frontě, pohybuje se na předních příčkách tabulky a baví ofenzivním fotbalem... pořád ale nedokázal s mužstvem kolem Harryho Kanea a Deleho Alliho získat jedinou trofej.

Právě na to se teď soustředí. Tottenham je po vysoké výhře nad Evertonem třetí, na aktuální šampiony z Manchesteru City ztrácí dva body, na lídry z Liverpoolu šest. Fanoušci i experti přisuzují Tottenhamu roli jednoho z favoritů na zisk titulu, který má dva suverény prohnat. Pochettino ale brzdí nadšení.

"Stále věřím, že Liverpool a City jsou ti skuteční favoriti," řekl. "Až pak my, Chelsea, Arsenal, United. To, že jsme skuteční vyzyvatelé, budeme moci říct až za dlouho. Fotbal je o tom být konzistentní. Když budeme dál hrát tak, jako v tomto zápase, můžeme se na konci dubna bavit o tom, že patříme k favoritům," směřoval argentinský trenér k závěru soutěže.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud