24. ledna 2019 • 21:55

Higuaín? Jeden z NEJ hráčů, jaké jsem vedl. Pomůže nám, věří Sarri

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo, podepsáno. Vedení Chelsea oficiálně potvrdilo příchod útočníka Gonzala Higuaína, jenž bude v londýnském klubu hostovat do konce této sezony. Z nového přírůstku do kabiny je nadšený především trenér Maurizio Sarri, který s ním už jednou spolupracoval. „Je to jeden z nejlepších hráčů, jaké jsem kdy vedl,“ řekl italský stratég.



Urostlý forvard Gonzalo Higuaín bude opět plnit pokyny Maurizia Sarriho. Když pod ním nastupoval poprvé, prožíval nejvydařenější období v kariéře. Konkrétně šlo o sezonu 2015/16, během níž argentinský útočník ve službách Neapole dokázal nastřílet 36 branek a dotlačil „Azzurri“ k druhému místu v italské Serii A. Nyní bude pod starým známým hrát v Premier League.

31letý fotbalista přijal nabídku na jarní hostování od londýnské Chelsea, kterou v aktuálním ročníku trápí slabá produktivita. Vůbec nejlepším střelcem je po třiadvaceti odehraných ligových kolech křídelník Eden Hazard. Co se týče klasických hroťáků, nejlépe je na tom Alváro Morata, jenž se trefil pětkrát.

Higuaínův úkol je tak jasný. Góly od něj očekává především zmíněný trenér, který jej měl na seznamu vytoužených posil. „Je velice silným útočníkem. Během mé první sezony v Neapoli hrál opravdu výborně. Gonzalo je jedním z nejlepších hráčů, jaké jsem v mé kariéře vedl,“ nechal se slyšet italský taktik, jenž na lavičku „Blues“ usedl v minulém roce.

Chelsea volá! Superpohár proti Juventusu byl Higuaínovým posledním zápasem za AC
Chelsea volá! Superpohár proti Juventusu byl Higuaínovým posledním zápasem za AC

Kvůli tomu, že kmenový hráč Juventusu podepsal kontrakt až ve středu večer, nemůže zasáhnout k odvetnému semifinálovému utkání Ligového poháru proti Tottenhamu. V modrém dresu se tak pravděpodobně představí v neděli. „Doufáme, že nám přinese góly a začne pro nás skórovat. Je dobrý ve více vlastnostech, než je jen střílení gólů, ale doufáme v tohle.“

Sarriho „fotbalový syn“ na podzim hostoval v AC Milán, kde se v posledních dvanácti představeních prosadil pouze jednou. „Nedávno měl nějaké potíže, ale věřím, že jej dokážeme dostat zpět do nejlepší formy. V týmu, který nemá takovou kvalitu jako Juventus, dokázal dát devět gólů. Navíc působil čtyři sezony v Realu Madrid, má velké zkušenosti,“ dodal Sarri.

Na novou výzvu se samozřejmě těší i samotný Higuaín. Pokud se mu bude dařit, může si v londýnském velkoklubu vysloužit stále místo. Součástí dohody je totiž opce na případný přestup. „Jsem šťastný, že budu hrát v týmu, jakým je Chelsea. Klub má velkou historii a úžasný kádr. Zahrát si v Premier League je pro mě splněný sen,“ uvedl trojnásobný mistr španělské La Ligy pro klubový web.

Za možnost opět spolupracovat se Sarrim je nesmírně vděčný. "Je to trenér, který ze mě dokázal dostat to nejlepší. Ví, jak má se mnou pracovat, zvláště po emociální stránce. První společný rok byl fantastický, a to z velké části hlavně díky němu. Doufám, že se vrátím zpět na svůj level,“ uzavřel Higuaín.

Dokáže argentinský reprezentant využít trenérovy důvěry a pomůže střelecky londýnskému klubu v boji o nejvyšší příčky?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud