11. února 2019 • 12:03

Chelsea po výprasku: Sarriho neslušný útěk i zahozená permanentka

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hororový večer prožili fotbalisté Chelsea. Londýňané v neděli padli na hřišti Manchesteru City, kde schytali šestigólový debakl. Trenér Maurizio Sarri prohru těžce nesl, po utkání si ani nepodal ruku se svým protějškem Pepem Guardiolou. Výkon se samozřejmě nelíbil ani hostujícím příznivcům, jeden z nich dokonce hodil na hrací plochu svoji permanentní vstupenku.



Po nevydařeném utkání v Bournemouthu z konce ledna se fotbalisté Chelsea včetně trenéra omlouvali fanouškům, v neděli žádali o odpuštění znovu. Londýnský klub opět nezvládl venkovní zápas, když po katastrofálním výkonu padl na hřišti Manchesteru City. A byl to pořádný výprask.

„Blues“ už po necelé půlhodině hry prohrávali o čtyři branky. Změna nepřišla ani po změně stran a svěřenci Maurizia Sarriho si nakonec odvezli zpět do anglické metropole ostudnou, leč zaslouženou porážku 0:6. Pod tu se nejvýrazněji podepsal argentinský útočník Sergio Agüero, který nasázel svůj jedenáctý hattrick v Premier League.

Chelsea prohrála třetí venkovní zápas v řadě, demolice na Etihad Stadium je navíc jejím vůbec nejhorším výsledkem za posledních 27 let. Podobně potupný debakl naposledy schytala v roce 1991, kdy podlehla dnes již druholigovému Nottinghamu 0:7.

Není divu, že se tak opět začaly šířit spekulace ohledně možného odvolání Maurizia Sarriho. Italský kouč další selhání svých svěřenců těžce nesl, okamžitě po závěrečném hvizdu zamířil do kabiny, přičemž si ani nepodal ruku s jeho protějškem Pepem Guardiolou. Ten si tak musel „vystačiat“ s gratulací asistenta Gianfranca Zoly.

Guardiola, jehož tým se díky vysoké výhře opět vrátil do čela ligové tabulky, však Sarriho „únik“ nebral nijak osobně. „Určitě mě neviděl. Máme spolu velice dobrý vztah,“ zastal se svého kolegy při pozápasovém rozhovoru, během něhož mu navíc vyslovil podporu.

Sarri, který na Stamford Bridge působí prvním rokem, by podle něj měl dostat důvěru. „Lidé neví, jak moc těžké to je. Myslí si, že když koupíte hráče, můžete okamžitě vyhrávat. První rok mého působení v Manchesteru byl také složitý, už jsem to říkal několikrát. V některých momentech jsme hráli dobře, ale nebylo to konzistentní. Potřebuje čas. Záleží jen na důvěře majitelů.“

Kromě šesti branek nabídl nedělní duel také zajímavou situaci na tribunách. Hostující fotbalisté se po ukončení zápasu vydali vstříc sektoru svých fanoušků, načež se začali za nepovedené představení omlouvat. Německý stoper Antonio Rüdiger jednomu z příznivců daroval dres, pochopení či vděku se však nedočkal. Ba naopak, o pár sekund později kolem něj prolétla platná permenentní vstupenka, jež skončila na hrací ploše.

Situace v Chelsea je v posledních dnech kritická a trpělivost příznivců pomalu vyprchává. Jejich klub se propadl až na šestou příčku za konkurenční Arsenal a znovuzrozený Manchester United. Zřejmě největší radost by jim tak momentálně udělal Sarriho odchod. 60letý taktik ale na ukončení současného angažmá vůbec nemyslí.

„Musíte se zeptat vedení klubu. Bojím se o můj tým, o jeho výkony. Moje práce je vždy ohrožena. Pokud mi prezident (Roman Abramovič, pozn. red) zavolá, budu rád,“ řekl Sarri s tím, že je potřeba si poslední výkony vyhodnotit.“

Hráči Chelsea se nyní potřebují z utrpěného debaklu co nejrychleji oklepat. Už ve čtvrtek je totiž čeká souboj ve švédském Malmö, kde se představí v rámci úvodního šestnáctifinále Evropské Ligy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud