26. dubna 2019 • 04:30

První letní posila pro Arsenal! Z Brazílie přivede útočný supertalent

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnský Arsenal se stále soustředí na boj o proklouznutí do nejlepší čtveřice tabulky Premier League a finále Evropské ligy, už teď má ale rozjednané nové posily. Tou první se má stát brzy osmnáctiletý brazilský útočník Gabriel Martinelli, který působí v celku Ituano.



Fanoušci Arsenalu žehrají na špatnou defenzivu svého klubu, londýnský celek ale nejprve řeší opačnou stranu hřiště. V útoku má esa Alexandra Lacazetteho a Pierra-Emericka Aubameyanga od léta doplnit brazilský talent Gabriel Martinelli.

"Kanonýři" si mladého hráče vyhlédli v týmu Ituano, který hraje Campeonato Paulista, ligu státu Sao Paulo. V ní byl Martinelli vybrán za nejlepšího nováčka sezony, ve třinácti zápasech zaznamenal šest branek. Plusem pro šéfy Arsenalu starající se o přestupy je to, že brazilský forvard má italského otce, tím pádem i italský pas, nebude mu tedy potřeba vyřizovat pracovní povolení.

Arsenal Martinelliho intenzivně skautoval několik měsíců, kluboví experti v tréninkovém centru Colney jej analyzovali i z videí. Přestup pak domluvil šéf mezinárodních přestupů Francis Cagigao, který má v Jižní Americe vynikající kontakty.

Ituano za Martinelliho, který v červnu dovrší plnoletost, vyinkasuje 6 milionů liber, tedy více než 177 milionů korun. Zatím není známo, zda se Martinelli rovnou připojí k áčku, nebo ho čeká cesta hostování, pravděpodobně ale dostane šanci zabojovat o pozici v prvním týmu v předsezonní přípravě. Stejným způsobem se loni v létě osvědčil záložník Matteo Guendouzi, který přišel z druholigového francouzského Lorientu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud