31. října 2019 • 13:45

Komický vlastňák spustil divočinu, Mustafi to schytal. Ať jde, radí expert

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedli 3:1, 4:2, pak ještě ve třetí minutě nastavení 5:4. Nakonec ovšem stejně nepostoupili. Hráči Arsenalu svedli s Liverpoolem v osmifinále Ligového poháru úžasnou bitvu, ve které několikrát ztratili slibný náskok. A po „last minute“ vyrovnávací trefě Divocka Origiho nezvládli penaltový rozstřel. Hněv fanoušků se pak snesl hlavně na stopera Shkodrana Mustafiho, do kterého se opřel i bývalý obránce Jamie Carragher: „Pro všechny v klubu by bylo lepší, kdyby odešel.“



Čím si sedmadvacetiletý Němec kritiku zasloužil? Hlavně vlastním gólem hned ze šesté minuty středečního zápasu. Mustafi se snažil odvrátit centr Oxlade-Chamberlaina, jenže místo toho, aby míč ve skluzu zasáhl pravou nohou a odehrál, trefil jej komicky levým kolenem. Přímo do brány.

„Vítej zpátky, Mustafi. To je super zakončení,“ psali na sociálních sítích ironicky naštvaní fanoušci „Gunners“. Malou útěchou pro obránce mohl být alespoň fakt, že Arsenal nepovedený vstup nijak nepoznamenal. Naopak. Během další půlhodiny dal tři góly a zdálo se, že si na Anfieldu dojde pro postup.

Trenéři v duelu šetřili své největší hvězdy, oba proti posledním ligovým duelům udělali v základní sestavě všech jedenáct možných změn. Souboj pomyslných béček přesto nabral neskutečné grády. Hosté dvakrát přišli o dvougólový náskok, v 62. minutě platilo skóre 4:4. Gól padl v průměru každých osm minut.

Arsenal pak opět vedl díky nádherné ráně Willocka, jenže v nastavení pohotovým volejem srovnal Origi. 5:5 – penalty! V rozstřelu devět střelců uspělo, jen střídající Daniel Ceballos brankáře Kellehera nepřekonal. A do čtvrtfinále prošel Liverpool.

Shkodran Mustafi vstřelil nešťastný vlastní gól
Shkodran Mustafi vstřelil nešťastný vlastní gól

Londýnský celek podobný zápas zmaru prožil už o víkendu. V lize proti Crystal Palace vstřelil dva góly za prvních devět minut, vypadalo to na jasné vítězství. Místo toho soupeř vyrovnal a z Emirates Stadium si odvezl bod. A včera zase zklamání.

Zapříčiněné hlavně nejistou hrou obrany, nevyhrát zápas na pět vstřelených branek, to je umění. A tím se obloukem vracíme k Mustafimu. Bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher soudí, že stoper, který na Ostrovy přišel v roce 2016 z Valencie, zkrátka není dost dobrý na to, aby mohl hrát za Arsenal.

„Pro všechny v klubu by bylo lepší, kdyby odešel. Ostatní jsou z něj nervózní. Nemůžete hrát vlastní hru, protože jste poloviční,“ řekl nekompromisně pro Sky Sports. Kouč Unai Emery výkon svého mužstva přesto hodnotil pozitivně. „Byl to bláznivý zápas. Jsem hrdý na práci hráčů, zasloužili jsme si víc. Bohužel penalty jsou padesát na padesát,“ litoval. Postupující Liverpool ve čtvrtfinále čeká Aston Villa.

Časopis Sport GÓÓÓL - to nejzajímavější ze zahraničního fotbalu: profily hráčů, novinky, tipy, plakáty, dárky. Aktuální číslo ONLINE zde »

Sport Góóól Sport GóóólFoto iSport.cz

Arsenal FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud