29. listopadu 2019 • 17:22

Trumf od rivala i přirozený vítěz. Kdo nahradí v Arsenalu Emeryho?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo by mohl nahradit na lavičce Arsenalu Unaie Emeryho?Kdo by mohl nahradit na lavičce Arsenalu Unaie Emeryho?FOTO: Koláž iSport.cz

    Arsenal neprožívá ideální období a tak po sedmi zápasech bez vítězství ukončil spolupráci s trenérem Unaiem Emerym. Španělský kouč převzal „Gunners“ před minulou sezonou, dovedl tým ze severního Londýna do finále Evropské ligy a v Premier League s ním skončil pátý. Po Arsénu Wengerovi, který na lavičce „kanonýrů“ strávil 21 let, jde vskutku o rychlý konec. Kdo by se nyní mohl stát koučem Arsenalu a zabrat místo, které dočasně obsadil Fredrik Ljungberg, bývalý záložník a trenér mládeže, jenž byl od června součástí realizačního týmu u áčka aktuálně osmého celku anglické ligy?

  • David Moyes

    S Premier League má bohaté zkušenosti. Vedl Manchester United, Sunderland, West Ham, ale největšího věhlasu dosáhl během svého jedenáctiletého působení v Evertonu. Šestapadesátiletý rodák z Glasgowa je jednou z možných alternativ na post trenéra Arsenalu, ale zároveň vstupuje do hry i jeho návrat do Evertonu. Klub z Liverpoolu totiž podobně jako „kanonýři“ neprožívá nejzářivější období a pomalu se začíná mluvit o možném vyhazovu současného kouče Marca Silvy, pod jehož vedením se „karamelky“ krčí až na 16. místě.

    Pravděpodobnost podle iSport.cz: 10%

    Zamyšlený David Moyes Zamyšlený David MoyesFoto profimedia.cz

  • Mauricio Pochettino

    Tohle by byla absolutní bomba, hotové šílenství. Pochettino byl 19. listopadu vyhozen z lavičky Tottenhamu a jeho nástup na post trenéra Arsenalu, úhlavního rivala, by tak byl hodně třaskavou událostí. V pěti sezonách u Spurs skončil s týmem vždy do pátého místa a v minulé sezoně ho dovedl dokonce do finále Ligy mistrů. Zejména díky jeho taktické prozíravosti a schopnosti činit hráče lepšími je atraktivní variantou nejen pro Arsenal.

    Pravděpodobnost podle iSport.cz: 20%

    Trenér Mauricio Pochettino Trenér Mauricio PochettinoFoto Reuters

  • Massimiliano Allegri

    Je přirozeným vítězem. Patří k trenérům s nejlepším životopisem na trhu. V posledních deseti letech sbíral italský stratég úspěchy na lavičce AC Milán a zejména pak Juventusu, který dovedl dvakrát do finále Ligy mistrů a vyhrál v něm přes 70 procent zápasů. Po jeho konci u „staré dámy“ je jeho jméno často skloňováno právě s Arsenalem či Manchesterem United. Nemá sice zkušenosti s anglickým fotbalem, ale svou vítěznou mentalitou by „kanonýrům“ jistě pomohl.

    Pravděpodobnost podle iSport.cz: 30%

    Trenér Massimiliano Allegri Trenér Massimiliano AllegriFoto Profimedia.cz

  • Mikel Arteta

    Zřejmě nejvážnější z adeptů. Trénovat Arsenal, ve kterém v minulosti působil jako hráč, by pro něj byla velká výzva. Aktuálně působí jako asistent Pepa Guardioly v Manchesteru City, kde si vybudoval nejen dobré trenérské jméno, ale zároveň nabyl velké zkušenosti. Sám Guardiola o něm prohlásil, že je nevyhnutelné, že se z Artety jednou stane špičkový trenér. Ještě před příchodem Emeryho do Arsenalu patřil k žhavým adeptům, ale „Gunners“ nakonec sáhli po španělském kouči. Artetův čas by nyní ale mohl na Emirates Stadium nastat dříve, než asi sám čekal.

    Pravděpodobnost podle iSport.cz: 35%

    Mikel Arteta (vlevo) je asistentem Pepa Guardioly v Manchesteru City. Teď by mohl povýšit... Mikel Arteta (vlevo) je asistentem Pepa Guardioly v Manchesteru City. Teď by mohl povýšit...Foto Reuters

  • Další varianty

    Kromě dříve zmíněné čtveřice se v Anglii po vyhazovu Emeryho začalo ve spojení s postem trenéra Arsenalu hovořit i o dalších adeptech. Zmiňováni jsou také například: Alan Pardew, bývalý kouč Newcastlu či West Bromwich, Rafael Benítez, který ale v současné době vede megaprojekt v čínském týmu Dalian Yifang či dvaačtyřicetiletý Eddie Howe, který aktuálně trénuje Bournemouth. Zmiňováni jsou také Nuno Espirito Santo (Wolverhampton) a Brendan Rodgers (Leicester).

    Pravděpodobnost podle iSport.cz: 5%

    Rafa Benítez má v Dalianu na starost fotbalovou revoluci Rafa Benítez má v Dalianu na starost fotbalovou revoluciFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud