Jan Malý
20. července 2020 • 18:32

Čechovi nástupci. Jaroš s Kovářem dorůstají v Anglii, čeká je krok vpřed

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Léta se národní tým v bráně opíral o Petra Čecha. Tomáš Vaclík, Jiří Pavlenka, Ondřej Kolář a Tomáš Koubek zajišťují, že nyní je mezi gólmany pestrý a kvalitní výběr. A zdá se, že i do budoucna by mohl být tenhle post dobře obsazen. V anglických velkoklubech dorůstají talentovaní gólmani, kteří před sebou mají důležitou sezonu. Matěje Kováře z Manchesteru United čeká hostování v nižší anglické lize, Vítězslav Jaroš se bude dál otrkávat v Liverpoolu. V zamčené části článku mimo jiné najdete názor Petra Čecha, rozhovory s oběma brankářskými nadějemi i jejich statistiky.



Souboj českých brankářů v Premier League, na jedné straně Matěj Kovář, na druhé Vítězslav Jaroš. Zatím trochu divoká představa a ještě asi pár let musí uběhnout, aby se mohla přetavit v realitu, ale zaděláno na ni je.

„Věřím, že oba jednou Premier League budou chytat,“ říká Luděk Mikloško na adresu dvou mladíků, kteří se coby teenageři vydali do anglických kolosů. Mikloško, jenž chytal za West Ham a Queens Park Rangers, na jejich rozvoj v rámci agentury Sport Invest dohlíží.

Dvacetiletý Kovář z Manchesteru United je trochu dál. V klubu sídlícím na Old Trafford je dva a půl roku, loni v říjnu tam podepsal smlouvu na čtyři roky a poslední sezonu, kterou zkrátila koronavirová pandemie, absolvoval za tým do třiadvaceti let.

Vítězslav Jaroš, který příští týden oslaví devatenácté narozeniny, působí v Liverpoolu tři roky, drtivou většinu téhle sezony vynechal kvůli zraněnému loktu a nedávno s klubem z Anfield Road podepsal víceletou smlouvu.

Oba pravidelně trénují s áčkem z Premier League, svému snu podřizují všechno. „Vědí, proč jsou v Anglii. Chtějí se prosadit. Koncentrují se jen na fotbal a snaží se využít možností, které mají, aby se posunuli dál," přibližuje Mikloško. „Oba dva umí hrát velice dobře nohama. Jsou dynamičtí, rychlí, mají na brankáře výborné postavy. Sílí, dostávají se do toho, ale je třeba pokračovat, aby byli připravení na dospělý fotbal,“ charakterizuje je jejich mentor.

Před zásadní změnou stojí nyní Kovář. Lekce v Manchesteru mu prozatím stačily, půjde

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud