15. listopadu 2020 • 18:08

Anglie truchlí pro legendu. Skvělý brankář (†72) bojoval s rakovinou 15 let

Autor: ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý brankář anglické fotbalové reprezentace Ray Clemence zemřel ve věku 72 let. Informaci o úmrtí někdejší opory Liverpoolu a Tottenhamu potvrdilo vedení anglické Fotbalové asociace.



V národním týmu nasbíral Clemence, jenž se o místo v základní sestavě přetahoval s legendárním Peterem Shiltonem, 61 reprezentačních startů. V dresu Liverpoolu odehrál během 14 let v lize více než 450 zápasů.

V roce 2005 mu lékaři poprvé diagnostikovali rakovinu prostaty, se kterou pak více či méně úspěšně bojoval 15 let. Až doteď. "Odešel klidně, obklopen svou milující rodinou. Bojoval tvrdě a tak dlouho. Nyní odpočívá v pokoji, už bez bolesti," uvedla jeho rodina v prohlášení pro média. 

„Jsem zničený ze zprávy, že Ray Clemence zemřel. Byli jsme rivalové, ale také dobří přátelé. Ray byl vynikající brankář s úžasným smyslem pro humor. Bude mi chybět, protože jsme zůstali přáteli i dlouho po skončení kariéry,“ napsal na twitteru Shilton.

S týmem Reds ovládl v 70. letech a začátku 80. let třikrát PMEZ a dvakrát Pohár UEFA, pět trofejí nasbíral v anglické lize.
S týmem Reds ovládl v 70. letech a začátku 80. let třikrát PMEZ a dvakrát Pohár UEFA, pět trofejí nasbíral v anglické lize.

S týmem Reds ovládl v 70. letech a začátku 80. let třikrát PMEZ a dvakrát Pohár UEFA, pět trofejí nasbíral v anglické lize. S Tottenhamem poté přidal mimo jiné další úspěch v Poháru UEFA.

Po ukončení hráčské kariéry se Clemence posunul do pozice trenéra gólmanů v národním týmu a v Tottenhamu. „Je smutné, že se musíme rozloučit s opravdovou legendou, vynikajícím brankářem a mým skvělým reprezentačním brankářským koučem Rayem Clemencem,“ napsal na twitteru bývalý gólman Anglie a Arsenalu David Seaman.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud