12. dubna 2021 • 20:22

Nový nepřítel č. 1 pro Mourinha? Solskjaer to způsobil slovy o Sonovi

Autor: ČTK, pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě trenérské hvězdy se pustily do sebe. Začalo to výrokem Oleho Gunnara Solskjaera, kterého na hřišti Tottenhamu naštvala situace z 33. minuty. Jeho Manchester United vstřelii úvodní gól, který ale rozhodčí po zhlédnutí opakovaných záběrů neuznal, jelikož Scott McTominay předtím udeřil do obličeje Son Hung-mina a domácí útočník se poté na zemi teatrálně svíjel bolestí. Solskjaer prohlásil, že pokud by to byl jeho syn, nedal by mu najíst. To nenechal bez povšimnutí kouč „Kohoutů“ José Mourinho. Podle něj má korejský reprezentant štěstí, že jeho otec je lepší člověk než Solskjaer.



Solskjaerova zloba mířila nejen na korejského útočníka, ale i na rozhodčí. „Byl to vynikající gól, perfektní akce, skvělá přihrávka, dobrý pohyb a koncovka od Edinsona (Cavaniho). Naneštěstí se rozhodčí nebo VAR rozhodl, že nehrajeme fotbal. Jsem ohromen a šokován tím, jestli je tohle faul a také tím, že mu trvá tři minuty, než se zvedne,“ řekl Solskjaer pro Sky Sports.

„Pokud by můj syn zůstal na zemi tři minuty a potřeboval by pomoct od deseti spoluhráčů, nedal bych mu pár dnů najíst, protože je to trapné. Son nás nepodvedl, ale rozhodčího ano,“ uvedl osmačtyřicetiletý Nor.

K naštvání United pak faulovaný hráč ve 40. minutě otevřel skóre. Po změně stran však Fred, Cavani a Mason Greenwood otočili stav na konečných 3:1. „Rudí ďáblové“ neprohráli 11 kol po sobě a upevnili si druhou příčku.

Pak přišla odplata. Solskjaerův výrok Mourinha naštval. „Sonny má štěstí, že je jeho otec lepší člověk než Ole. Jsem otec a jako otec musíte své děti vždycky nakrmit. Nezáleží na tom, co provedou. Pokud musíte krást, abyste nakrmili své děti, uděláte to. Jsem velmi, velmi zklamaný. Už jsem Olemu řekl, co si o jeho komentářích myslím,“ prohlásil osmapadesátiletý Portugalec.

Rozčílil se i na novináře. „Jsem hodně překvapený, že se mě na Oleho výroky na Sonnyho adresu nezeptáte. Položíte pět, šest, sedm otázek a ignorujete rozměr toho komentáře,“ konstatoval Mourinho, kterého po odvolání z lavičky United v prosinci 2018 nahradil právě Solskjaer.

Média hodnotí celou situaci jako vznik nové trenérské rivality. „Solskjaer je teď pro Mourinha nepřítel číslo jedna,“ napsal na svém webu deník Daily Mail.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud