Radek Špryňar
20. ledna 2022 • 05:00

Krále drtí ve West Hamu konkurence. Spartak by ho vítal zpět, ale...

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na kariéru Alexe Krále dopadl stín. Ve West Hamu momentálně není v kursu, téměř nehraje. Jen polyká tréninkové dávky a zápasy sleduje z boxu náhradníků. Je to k vzteku. Zejména proto, že v Londýně je ze Spartaku Moskva na hostování s opcí ve výši dvanácti milionů liber. Nutně potřebuje, aby vedení Kladivářů přesvědčil o smysluplnosti případné investice. Letní návrat do Ruska je variantou, v plánech však jen velmi okrajovou. „Chceme, aby zůstal v Premier League,“ jasně říká Karol Kisel, hráčův agent.



Stáli vedle sebe. Tři Češi. Ruce zkřížené, dlaně sevřené v pěst. Jako kladiva ve fialovém erbu West Hamu. Krajanům hrály na tvářích rozpustilé úsměvy. Společné video Tomáše Součka, Vladimíra Coufala a Alexe Krále uveřejněné na oficiálním twitterovém účtu klubu označilo lajkem přes dvacet tisíc fanouškům, tisíce dalších ho po sítích posílali dál. Příchod nejmladšího z českých rodáků do londýnského celku vyvolal poslední srpnový den minulého roku vlnu nadšení.

Jenže počáteční euforie vyprchala. Král sedí v koutě. Na luxusní fotbalové adrese paběrkuje. Nastupuje jen sporadicky. V Premier League odehrál jedinou minutu za rozhodnutého stavu proti Watfordu. V základní sestavě se objevil v Evropské lize s v duelu s Dinamem Záhřeb (0:1), také v EFL Cupu proti Manchesteru United (1:0) a pak už jen dvakrát skočil do zápasu z lavičky (Genk a Rapid Vídeň).

Celkem 211 minut. Bez gólu. Bez asistence. A to považte, za necelých pět měsíců…

„Pořád platí, že jeho odchod do Anglie byl správným krokem. Zatím je předčasné dělat závěry. Od začátku jsme věděli, že to vzhledem ke konkurenci nebude o kvantitě, nýbrž o kvalitě.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud