27. února 2022 • 21:06

Penaltový thriller. Selhal až brankář Chelsea a přihrál trofej Liverpoolu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liverpoolu vyhráli anglický Ligový pohár. Ve strhujícím finále porazili Chelsea 11:10 na penalty, v normální hrací době ani v prodloužení gól nepadl. Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa se díky devátému triumfu stali nejúspěšnějším týmem soutěže. Rozhodující pokutový kop ve Wembley proměnil brankář Liverpoolu Caoimhin Kelleher, jeho střídající protějšek Kepa Arrizabalaga naopak při svém pokusu minul.



Chelsea mohl v úvodu poslat do vedení Pulisic, ale tváří v tvář ztroskotal na Kelleherovi. Na druhé straně se vytáhl i Mendy. Gólman Chelsea vyrazil Keitovu střelu a famózně zlikvidoval i Maného dorážku.

Také po změně stran dominovali brankáři. Kelleherovi jednou pomohla tyčka po Mountově střele, gól liverpoolského Matipa byl odvolán kvůli ofsajdu a neplatil ani zásah Havertze na druhé straně. V prodloužení na straně Chelsea vinou postavení mimo hru nebyly uznány ani branka náhradníka Lukakua a další Havertzova trefa.

Kouč londýnského týmu Tuchel na penalty vystřídal Mendyho za Arrizabalagu, ale tento tah mu na rozdíl od loňského Superpoháru UEFA nevyšel. Španělský gólman nechytil ani jeden pokus hráčů Liverpoolu a v jedenácté sérii sám vypálil nad břevno.

Finále anglického fotbalového Ligového poháru ve Wembley:

Chelsea - Liverpool 0:0, na pen. 10:11

Proměněné penalty: Alonso, Lukaku, Havertz, James, Jorginho, Rüdiger, Kanté, Werner, Silva, Chalobah - Milner, Fabinho, Van Dijk, Alexander-Arnold, Salah, Jota, Origi, Robertson, Elliott, Konaté, Kelleher. Neproměněná penalta: Arrizabalaga (Chelsea).

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud