25. května 2022 • 10:10

Mbappé přiznal, že kvůli matce jednal i s Liverpoolem. Klopp: Nejsme slepí

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sága ohledně budoucnosti Kyliana Mbappého skončila. Definitivně se rozlouskla. Fotbalový briliant novodobé éry se na další tři roky upsal Paris Saint-Germain. Francouzský klub vyhrál dostihy s Realem Madrid. Zatímco ve španělské metropoli zavládlo zklamání a rozhořčení, v Paříži vypukl mejdan. Zároveň si představitelé PSG oddechli, z hrudi se jim odvalil obrovský balvan. Přitom vše mohlo být jinak. „Jednal jsem i s Liverpoolem, protože jde o oblíbený klub mé mámy,“ prozradil třiadvacetiletý forvard.



Dokážete si představit Mbappého na hrotu Liverpoolu po boku Salaha a Maného? Pro soupeře nefér podmínky, nerovný boj. Tohle trio by pod vedením Jürgena Kloppa představovalo zbraň hromadného ničení. Bohužel pro „reds“, a naštěstí pro zbytek fotbalového světa, ke spojení tohoto trojzubce nedošlo. Ale mohlo…

„Mluvil jsem se zástupci Liverpoolu,“ přiznal Mbappé. „Ale ne nijak vážně, prostě jsme si jen trochu popovídali,“ dodal. K jednání došlo před pěti lety, kdy pařížský rodák ještě oblékal dres Monaka a řešil, kam nasměruje další kroky. Jak už je známo, upsal se PSG. Klubu z hlavního města Francie věnoval pět let fotbalové kariéry a v sobotu se rozhodl, že si štaci v Parku princů prodlouží o další tři sezony.

Po podpisu nové smlouvy se rozpovídal a zabrousil do doby, kdy koketoval s Liverpoolem. „Jednal jsem s lidmi z klubu, protože jde o oblíbený tým mé mámy. Ani nevím proč. Musíte se zeptat jí,“ usmál se Mbappé, který chová k „reds“ respekt. „Je to fotbalový gigant. Pod Kloppem předvádí vzrušující podívanou.“

Ještě než bylo známo vyvrcholení Mbappého ságy, angličtí novináři dolovali z Kloppa, zda se zajímá o podpis vítěze mistrovství světa. „Samozřejmě, chceme ho získat. Nejsme slepí,“ líčil německý kouč nejprve vážně. „Líbí se nám. Pokud o hráče jeho kalibru neusilujete, měli byste se sami sebe zeptat, jestli jste v pořádku,“ pousmál se.

Klopp totiž v rozverné náladě žertoval se žurnalisty, kteří dychtili po senzaci. „Ne, teď vážně. Je to skvělý hráč, mimořádný. Ale není v našich finančních silách o něj bojovat. Jsou jiné kluby, které si jej mohou dovolit,“ uvedl věci na pravou míru.

Liverpool pochopitelně zkoumal možnosti, za jakých podmínek by mohl usilovat o Mbappého, ale díky nastaveným finančním pilířům klubové struktury si vyhodnotil, že jde o nereálný podpis. „Reds“ se rovněž zajímali o Erlinga Haalanda, jenž se upsal Manchesteru City. I v tomto případě klub z města Beatles došel k závěru, že Nor si na Anfield zahraje maximálně jako soupeř. Problém tkvěl především v platových požadavcích hráče.

Atletka Bendová rozebírá fotbalové hvězdy: Mbappé vypadá dobře, Sterling běží pro rohlíky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud