David Pávek
11. června 2022 • 15:10

Bowen, příběh parťáka Čechů: O tréninku na poli i chvále od Kloppa

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovství světa se odehraje za půl roku, fanoušci Anglie si ale už teď procvičují nesmrtelný chorál „It’s coming home“. A nad pintou piva diskutují, kdo by ve výběru Garetha Southgatea neměl chybět. Nejpřetřásanějším hráčem je křídelník, který za Albion neměl do letošního léta ani jeden start. Po famózní sezoně v dresu West Hamu příznivci volají: Zlatou trofej nám přiveze Jarrod Bowen!



Na kariéru Jarroda Bowena sedí už klišovitá, ale pořád oblíbená píseň od rappera Drakea. „Started from the bottom, now we’re here.“

Rodák z Leominsteru skutečně začal na dně, nebo přinejlepším nedaleko od něj. Pro velký fotbal jej vychoval Hereford United. Skromný klub se potácel nižšími soutěžemi až do chvíle, kdy byl dokonce z ligové struktury vyloučen kvůli neschopnosti splácet účty. I v Premier League si ale všímali, že Bowen má ohromný potenciál. V roce 2014, když mu bylo teprve 18 let, jej zlákal Hull City.

Tygři tehdy pendlovali mezi první a druhou ligou, Jarrod v jejich dresu okusil slavnou soutěž jen v sedmi případech až dva roky po svém příchodu. Po dalším pádu do Championship se ale, v pouhých 20 letech, vyprofiloval mezi hlavní hvězdy.

V bojovné a extrémně náročné lize byl 175 centimetrů vysoký křídelník nejlepším střelcem Hullu. Dokonce ve dvou sezonách po sobě. Není divu, že ho fanoušci i spoluhráči v obou případech zvolili hráčem roku.

Jenže zatímco Bowenova forma rozkvétala, kolem něj bylo pusto. Tygři zdaleka nevypadali, že by se chystali vrátit do nejvyšších pater anglického fotbalu. Šikovný křídelník věděl, že po něm bude muset sáhnout někdo jiný.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud