David Pávek
14. června 2022 • 04:40

Hráči, kteří září ve stínu: kapitán Wolves nebo vyvrhel z Newcastlu

Autor: David Pávek
Vstoupit do diskuse
0
  • Conor Coady z Wolverhaptonu se raduje ze vstřeleného góluConor Coady z Wolverhaptonu se raduje ze vstřeleného góluFOTO: Reuters

    Nesvítí na ně záře reflektorů, nejsou tvářemi velkých značek a nepojí se s nimi částky směřující ke stovce milionů. Přesto je třeba říct: tyhle hráče v Premier League nepřehlížejte!

  • Joelinton (Newcastle)

    „Straky“ Brazilce kupovaly z Hoffenheimu jako útočníka, jenže brzy zjistily, že se ke střílení gólů zas tak nemá. Z Joelintona byl vyvrhel, než jej nový kouč Eddie Howe postavil hlouběji do pole. Výsledek? 25letý hráč byl jako „box-to-box" záložník vyhlášen nejlepším hráčem Newcastlu v právě skončené sezoně.

    Joelinton (vpravo) v zápase s ArsenalemFoto Reuters

  • Pascal Gross (Brighton)

    Brighton je (podobně jako Brentford) zajímavě vedený klub, který na přestupovém trhu hledá přehlížené poklady. Jedním takovým byl Gross, tvořivý německý záložník, který přišel z Ingolstadtu. Odchovanec Hoffenheimu zahraje v záložní řadě kdekoli, kam ho postavíte, v Brightonu na jeho schopnosti spoléhají už pět let.

    Záložník Pascal Gross v souboji při zápase s WolverhaptonemFoto Reuters

  • Vitaly Janelt (Brentford)

    Německý středopolař přicházel z Bochumi do tehdy druholigového Brentfordu za pouhých 600 tisíc eur. Teď se na spolehlivého defenzivního záložníka jezdí dívat i Hansi Flick, trenér německé reprezentace. I Janelt může být zajímavou novou tváří na (pod)zimním mistrovství světa.

    Vitaly Janelt (vlevo) brání slovenského hráče Juraje Kucku z WatforduFoto Reuters

  • Conor Coady (Wolverhampton)

    V moři portugalských šikulů je skoro zjevením. Nesmlouvavý anglický zadák Coady patří k nejspolehlivějším stoperům Premier League. Odchovanec Liverpoolu hrál za Wolves dřív, než začal mít v klubu slovo superagent Jorge Mendes, a právem mu paži svírá kapitánská páska.

    Conor Coady z Wolverhaptonu se raduje ze vstřeleného góluFoto Reuters

  • Wout Weghorst (Burnley)

    V Premier League dal zatím jen dva góly a nepodařilo se mu zachránit Burnley od sestupu. Bývalý kanonýr Wolfsburgu či Alkmaaru má ale dost předpokladů na to, aby v nejvyšší anglické soutěži zůstal v dresu jiného týmu. Obrovitých útočníků, kteří se složitě brání, a kteří mají tak fantastický výběr místa, není mnoho.

    Wout Weghorst obléká dres BurnleyFoto Reuters

     

     

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

37. kolo
Články odjinud


Články odjinud