Jakub Dvořák
29. června 2022 • 04:55

TOP 20 fotbalistů s nejvíce minutami: dva Češi, vítěz hrával za Slavii

Autor: Jakub Dvořák, iSport.cz, inf
Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo byli nejvytíženější hráči od července 2021 do června 2022?Kdo byli nejvytíženější hráči od července 2021 do června 2022?FOTO: iSport.cz, Profimedia.cz

    Prakticky nepostradatelní. Podívali jsme se po železných mužích, kteří za minulou sezonu (od červernce 2021 do června 2022) odehráli na všech možných frontách, tedy v klubu i reprezentaci největší porci minut. Vítěz, jistý Michael Ngadeu, jich nastřádal úctyhodných 6 247 v 64 zápasech. Stoper belgického Genku tak pokračuje v tom, co předváděl už v Česku, kde byl neotřesitelnou oporou Slavie. Projděte si pět nejvytíženějších hráčů i podívejte se na kompletní TOP dvacítku, v níž jsou mimo jiné také dva Češi. A jak jsou na tom další čeští fotbalisté či brankáři?

  • 5. Mohamed Salah (29)

    útočník, Liverpool

    5 850 minut (66 zápasů)

    Forma Liverpoolu i Egypta se točí kolem něj. S „reds“ do posledního kola bojoval o titul v Premier League, došel do finále Ligy mistrů. Národní tým dostal africkém šampionátu rovněž do finále.

    Mohamed Salah s trofejí pro nejlepšího střelce Premier League, o kterou se podělil s Heung-Min Sonem z TottenhamuFoto Reuters

  • 4. Joe Aribo (25)

    záložník, Rangers

    5 859 minut (70 zápasů)

    Patří k důležitým postávám na Ibroxu. Navíc si poctivě plní reprezentační povinnosti. V zimě byl s Nigérií na Africkém turnaji národů

    Joe Aribo otevřel skóre ve finále Evropské ligy...Foto Reuters

  • 3. Connor Goldson (29)

    obránce, Rangers

    5 981 minut (61 zápasů)

    Důležitý článek Rangers. Sázeli na něj Steven Gerrard i jeho nástupce Giovanni van Bronckhorst. Za celou sezonu vynechal čtyři zápasy, z toho jeden byl v Praze, kde skotský celek podlehl Spartě.

    Connor Goldson po semifinále Evropské ligyFoto Reuters

  • 2. Antonio Rüdiger (29)

    obránce, Chelsea

    6 192 minut (62 zápasů)

    Nastoupil v Premier League, Champions League, Superpoháru UEFA, MS klubů, FA Cupu a Ligovém poháru. Navíc reprezentoval Německo. Po sezoně po něm okamžitě sáhl Real Madrid.

    Antonio Rudiger a jeho radost po gólu v MadriduFoto Reuters

  • 1. Michael Ngadeu (31)

    obránce, Gent

    6 247 minut (64 zápasů)

    Ze hřiště ho vyžene jen zdraví nebo trest. V Gentu hraje vše. Minutáž mu zvedla tři zvládnutá předkola Konferenční ligy. S Kamerunem došel až do zápasu o bronz na Africkém poháru národů.

    Na dalším listu se podívejte na přehled TOP 20 nejvytíženějších hráčů uplynulé sezony!

    Michael Ngadeu v dresu GentuFoto Profimedia.cz

  • Na dalším listu se podívejte na další pořadí Čechů i vytížené brankáře.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud