14. července 2022 • 14:15

Eso z říše City pro Arsenal. Stane se Jesus nejlepším Brazilcem v Anglii?

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět a půl roku čekal, že se v Manchesteru City stane útočníkem číslo jedna. Marně. Gabriel Jesus se v království Pepa Guardioly nikdy nedočkal uznání. Přitom nikdy nedělal problémy, neurazil se a neplakal do médií, jak je život na Etihad Stadium nespravedlivý. Makal, potil krev, učil se a dospěl v obávaného snajpra. V Premier League skóruje každých 160 minut. V nové sezoně se má stát symbolem revoluce Mikela Artety v Arsenalu.



Po každém gólu se rozběhne k rohovému praporku, pravou ruku si přiloží k uchu a telefonuje. Komu? „No přece mámě,“ prozradil Gabriel Jesus. „Kdykoli skóruju, volá mi. Ještě než balon napne síť, mobil už zvoní. A nezáleží na tom, jestli je zrovna v Brazílii nebo na stadionu, vždy zavolá.“

Když se Jesus pohybuje po zeleném pažitu, bývá telefonní linka často přetížená. V dresu Manchesteru City se prosadil ve 236 zápasech 95krát. Víc branek od jeho příchodu na Etihad Stadium v lednu 2017 nasázeli jen Sergio Agüero (113) a Raheem Sterling (109).

„Pro mě je Gabriel Jesus brazilský útočník číslo jedna. A troufnu si tvrdit, že v následujících letech se stane nejlepším forvardem na světě,“ prohlásil o něm legendární krajan Ronaldo.

„Říkal jsem to už předtím a zopakuju to i nyní, Jesus má všechno, aby se stal novým Ronaldem,“ vyjádřil se Dani Alves na adresu 25letého forvarda.

Jesusovi koluje v žilách krev střelců, ve vápně se v něm probouzí instinkt predátora. Šestý smysl mu našeptává, kam si stoupnout. Trpělivě číhá a pak udeří. V jeden moment jej mají obránci pod kontrolou, aby ho v mžiku sledovali křepčícího. Zase nás převezl, povzdechnou si. Přísahal bych, že před vteřinou tady ještě nebyl, krčí rameny pokořený gólman.

Tohle je dar. Musíte se s ním narodit. Můžete hodiny studovat gólovou kartotéku Ruuda van Nistelrooye, číst si v memoárech Raúla či sledovat dokument Pippa Inzaghiho: Dejte mi míč a běžte se radovat. Zabijáka to z vás ale neudělá.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud