25. října 2022 • 13:35

Další macatý šek? United si vyhlédli náhradu za Ronalda. Ve hře i Schick

Autor: Vladimír Formánek
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    První otázka zní: opustí Cristiano Ronaldo Old Trafford v lednu, nebo až v létě? A druhá: kdo muže se sedmičkou na zádech nahradí? Políčko tajenky se snaží rozluštit anglická média i skauti Manchesteru United, kteří brázdí Evropou a hledají toreadora, jenž vrátí do Divadla snů gólový punc. Zároveň však musí splňovat přísná taktická kritéria trenéra Erika ten Haga. Nejžhavější kandidát se nachází v Madridu a zrovna zvažuje, co dál. Další aspiranti střílí branky ve francouzské Ligue 1, ale Kylian Mbappé to není. A co takhle Patrik Schick? Priorita Red Devils je jasná: nový útočník.

  • Joao Félix

    Atlético Madrid / 22 let / Portugalsko

    Uplynuly tři roky, kdy Atlético za Félixe zaplatilo 127 milionů eur (3,1 miliardy korun). Resumé? Žádná sláva. Portugalec v defenzivním orchestru Diega Simeoneho neskládá gólové verše. V letošním ročníku se ještě neradoval z branky... Vypadl ze základní sestavy a mluví se i Joaově nespokojenosti. Šanci větří Manchester United, na 22letého forvarda se dotazoval už v létě, marně. Situace se ale vyvíjí, mění. Pokud k transakci dojde, nebude to levná záležitost.

    Hodnota podle transfermarkt.com: 70 milionů eur (1,7 miliardy korun)

    Bilance v této sezoně
    Zápasy: 13
    Góly: 0
    Asistence: 3

  • Jonathan David

    Lille / 22 let / Kanada

    Žhavé kanadské zboží v létě neprošlo přes francouzskou celnici. Nájezd nápadníků odrazila cenovka, mluvilo se o 80 milionech eur (necelé 2 miliardy) a výš. Ale je jen otázkou času, kdy David přestoupí. V poslední sezoně dal 15 ligových tref, nyní je na 9 gólech ve 12 duelech. Forma graduje, v kombinaci s nízkým věkem hodnota letí vzhůru. A není tajemstvím, že skauti Manchesteru United pravidelně navštěvují zápasy Lille.

    Hodnota podle transfermarkt.com: 45 milionů eur (1,1 miliardy korun)

    Bilance v této sezoně
    Zápasy: 12
    Góly: 9
    Asistence: 3

  • Moussa Dembélé

    Olympique Lyon / 26 let / Francie

    Skautům Red Devils pochopitelně neunikly ani výkony Dembélého, autora 21 ligových tref z minulého ročníku. Na radaru je delší dobu, k většímu oťukávání zatím nedošlo. Moussa se fotbalovým životem protlouká nějaký pátek, posbíral zkušenosti, ví, jak skórovat a nachází se v ideálním věku. V Lyonu by si jistě uměli představit, že Francouze zpeněží... Na seznamu přání Erika ten Haga plní spíš roli záložní varianty.

    Hodnota podle transfermarkt.com: 18 milionů eur (440 milionů korun)

    Bilance v této sezoně
    Zápasy: 9
    Góly: 2
    Asistence: 0

  • Patrik Schick

    Bayer Leverkusen / 26 let / Česko

    V kancelářích na Old Trafford jméno Schicka poprvé nahlas vyřknul Ralf Rangnick, když v minulé sezoně vedl „rudé ďábly“ jako dočasný kouč. Německý trenér zmínil vícero jmen, jenže představitelé klubu radám nenaslouchali. S příchodem Ten Haga se angažování forvarda upozadilo, upřednostnily se jiné posty. Teď, když se opět mluví o novém útočníkovi, se český reprezentant zase dostává do kurzu v anglických médiích.

    Hodnota podle transfermarkt.com: 50 milionů eur (1,2 miliardy korun)

    Bilance v této sezoně
    Zápasy: 15
    Góly: 3
    Asistence: 0

  • Harry Kane

    Tottenham / 29 let / Anglie

    Říká se, že v krevním oběhu Harryho kolují míčky, které vysílají gólové pulzy. Kane = střílení branek. Ověřená rovnice, která nevede k trofejím. Což forvardovi vadí. K čemu je pytel tref, když vitrína s poháry zeje prázdnotou? Už minulé léto se schylovalo k jeho odchodu do Manchesteru City. Nyní se nahlas mluví o Bayernu Mnichov. A v úvahu připadají i United, peníze a ambice mají. Jenže k trofejím pro ně vede dlouhá cesta a útočník Tottenhamu není zrovna nejmladší.

    Hodnota podle transfermarkt.com: 90 milionů eur (2,2 miliardy korun)

    Bilance v této sezoně
    Zápasy: 16
    Góly: 11
    Asistence: 2

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud