26. května 2023 • 12:20

Geniální Brighton: postrach obrů, směšné náklady. Žasne i Guardiola

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Položka platů v účetnictví Brightonu činí zhruba 45 milionů eur za sezonu, méně dává v Premier League pouze Brentford. Naopak Chelsea či Manchester United platí pětkrát tolik, jen David De Gea ročně spolkne 20 milionů… Příručka s názvem Seagulls se stala fotbalovým bestsellerem. Skromná, perfektně vedená organizace školí giganty. Na přestupovém trhu i na hřišti, kde italský kouč Roberto De Zerbi sestrojil to, co taktický guru Pep Guardiola nazval: „Nejlepší rozehrávka na světě.“



Je nositelem Nobelovy ceny za literaturu i Pulitzerovy za úchvatný román Hrozny hněvu. A taky hraje zásadní roli v životě Roberta De Zerbiho. „Moje představivost mi dá jednou vstupenku do pekla,“ pronesl kdysi americký spisovatel John Steinbeck.

Na slavném citátu založil 43letý trenér manévr nazvaný Past. Jde o léčku, jež se stala hitem v aktuálním ročníku Premier League. Hlavní představitel – Brighton – prezentuje na fotbalovém jevišti dokonalý fígl.

„Nemám složité nároky,“ podotkl De Zerbi. „Nechci riskovat, ale po svěřencích

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud