6. srpna 2023 • 14:22

Zachránce Chelsea Pochettino: první den grilovačka, pak tvrdá dřina

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea má za sebou víc otřesů než zemská kůra a buďme upřímní, být jejím vysvoboditelem – to chce takřka kristovský elán. Mauricio Pochettino, jemuž v Tottenhamu žertem přezdívali Big Brother (kvůli jeho zvyku sledovat tréninky pomocí kamerového systému), si změřil ramena a seznal, že jsou dost široká, aby nesla osud Blues.



Když přebírá funkci nový kouč, je pod drobnohledem vždy a v jakémkoli klubu, ale v Chelsea je to ještě větší zkouška. Nejen kvůli „blackoutu“ v minulé sezoně, stavu nouze a zhroucení všeho a všech, ale také vzhledem k obměně kádru, jež nemá obdoby.

Dres s modrým lvem shodili Kai Havertz (Arsenal), Mason Mount (Man United), N'Golo Kanté (Al Ittihad), Mateo Kovačič (Man City), César Azpilicueta (Atlético Madrid), Christian Pulisic a Ruben Loftus-Cheek (oba AC Milán), Kalidou Koulibaly (Al Hilal), Édouard Mendy (Al Ahli), Pierre-Emerick Aubameyang (Marseille) či David Datro Fofana (Union Berlín).

Kdokoli převezme otěže na Stamford Bridge, musí počítat s tím, že ho anglická média, obvykle příjemná jako kyselina do baterií, podrobí intenzivnímu, ba vědeckému zkoumání, což zahrnuje všechny tahy, změny a nařízení.

Vzpomínky na to, jak Antonio Conte v roce 2016 zakázal v hráčské kantýně rajčatovou omáčku, stále přetrvávají. Když jeho tým zjistil, že se v jídelníčku náhle objevila semínka, byl stejně zmatený jako novináři, kteří o tom sepisovali studie.

Teď je na řadě Mauricio Pochettino, Argentinec, který významně pozvedl Tottenham (2014–19) a neutáhl PSG (2021–22). V centru pozornosti se ocitl

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud