13. září 2023 • 13:25

Boehlyho tornádo v Chelsea: úprky omylu i „mladého“, odchody zadarmo

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Při pohledu do listiny příchodů a odchodů po nástupu majitele Todda Boehly máte pocit, že studujete transakce Chelsea z nového tisíciletí. Tohle není průvan, ale tornádo, které řádí na Stamford Bridge. Rozmetalo komplet celé mužstvo, jež se staví od základu nové. Podle jaké šablony? Nevíme, až zjistíme, dodáme informace. Podívejte se na TOP 10 jmen, která opustila Blues po konci éry ruského bohatýra Romana Abramoviče.

  • Antonio Rüdiger

    Real Madrid / zadarmo

    Když se na vás přilepí, nezbavíte se ho ani po týdnu v lázních. Jeho specifické bránění nedá soupeřům spát. Dokáže je vyvést z míry a účinně deaktivovat. Občas u toho sice působí poněkud komicky, možná neortodoxně, ale je to sakra účinné. V Chelsea se nedohodl na nové smlouvě, čehož využil Real Madrid, který tak zadarmo vyztužil obranný val prověřenou německou kvalitou.

  • Andreas Christensen

    Barcelona / zadarmo

    Stejně jako Rüdiger odešel zadarmo poté, co se nedomluvil na dalším kontraktu. A podobně jako bývalý německý parťák se přestěhoval do Španělska. Ujala se ho Barcelona, kterou drtí finanční problémy a hráč Christensenova ražení zadarmo? Top obchod! Ani v Dánově případě Chelsea neuspěla a přišla o něj v době nekonečného chaosu, kdy se dveře na vrátnici ani nezavírají…

  • Timo Werner

    RB Lipsko / 20 milionů eur (489 milionů korun)

    Do Chelsea přestupoval za 53 milionů eur (1,3 miliardy korun), aby se po pouhých dvou letech vrátil za 20 milionů eur do Lipska. Za Blues nastoupil k 89 zápasům, ve kterých se prosadil 23krát a na dalších 21 tref nahrál, což v konečném hledisku nezní úplně nejhůř. Pravdou ovšem zůstává, že se na Stamford Bridge spíš trápil. Neklapalo to, stýskalo se mu po domově. Odchod vše vyřešil.

  • Marcos Alonso

    Barcelona / zadarmo

    Odchovanec Realu Madrid, jenž se přes Bolton, Sunderland a Fiorentinu dostal až do Chelsea, kde odehrál 212 utkání. Na levém kraji si poctivě plnil své povinnosti, k tomu uměl přidat nepříjemné přímé kopy a charismatický úsměv, který v závěru angažmá v Londýně křivil jak rýhu v rohu mantinelu. Zastesklo se mu po slunci, a tak vyslyšel volání domoviny. Barcelona? „To beru,“ neváhal.

  • Jorginho

    Arsenal / 11,3 milionů eur (276 milionů korun)

    Pro některé je to měkkota, která v drsném anglickém prostředí nestačí důraznému hernímu stylu. Ano, v osobních soubojích často odpadává, nikoho zrovna nezbourá, ale na druhou stranu… V hlavě má čip, díky kterému dokáže vyhodnocovat herní situace rychlostí počítače. Nepanikaří, nekazí a vždy nalezne volného spoluhráče. Poctivý a taky přesedlaný. Modrý úbor totiž vyměnil za červený.

  • Kalidou Koulibaly

    Al Hilal / 23 milionů eur (563 milionů korun)

    Na rovinu? Tohle se prostě nepovedlo. Otevřete šuplík, nadzvedněte hromadu papírů a Koulibalyho případ zasuňte někde na dno. Jedna sezona, nepříjemné zranění, katastrofální výsledky. Jediným pozitivem pro Chelsea zůstává fakt, že alespoň minimalizovala finanční ztrátu. Z Neapole, která po jeho odchodu vyhrála italskou ligu, jej získala za 38 milionů eur (930 milionů korun).

  • Mateo Kovačič

    Manchester City / 29 milionů eur (709 milionů korun)

    Trochu nenápadný přesun. Podceňovaný. Kovačič je v 29 letech v ideálním věku, přesto jej Chelsea pustila bez větších vrásek na čele. Pro Guardiolu jde přitom o velmi účinnou zbraň do středu pole. Vysoce dynamickou, explozivní a všestrannou. Však taky rychle zapadnul do ekosystému Manchesteru City, kde doufá, že nalezne víc fotbalového štěstí než v poslední sezoně.

  • Kai Havertz

    Arsenal / 75 milionů eur (1,8 miliardy korun)

    Útočník? Ofenzivní záložník? Nebo prostě jen střední záložník? Tak nám, Kai, prosím, řekni, co vlastně jsi. Fotbalové obecenstvo se v případě Havertze totiž neshodne. Vlastně ani trenéři. Pro každého je něco jiného. V Chelsea hrál jako útočník i desítka z kraje. Mikel Arteta jej přitom do Arsenalu nalákal na post osmičky. Dynamický střeďák, jenž vykoná povinnosti na obou stranách hřiště.

  • Mason Mount

    Manchester United / 64 milionů eur (1,6 miliardy korun)

    Tohle bolelo… Ztráta odchovance a oblíbence se dotkla srdcí fanoušků Blues, kteří drtili vzteklé akordy na slova o zradě. Mount se ne a ne dohodnout na nové smlouvě, které připomínalo diskuzi vlády s opozicí. Konstruktivní moc nebylo, čehož využil Manchester United. Zavětřil Liverpool i Arsenal, ale Mason zatoužil po pekle, kde se rozhořel vítězný plamen Erika ten Haga.

  • César Azpilicueta

    Atlético Madrid / zadarmo

    Rodák z Pamplony, jenž nalezl fotbalový život v Londýně. Za Chelsea odehrál neskutečných 508 duelů. Dlouho plnil i roli kapitána. Poctivý, inspirující, vášnivý. Prostě legenda. Jenže v létě zjistil, že došel na konec modré cesty. Tahle pohádka napsala poslední kapitolu, další pokračuje v Atlétiku Madrid, kde odkládá odchod do důchodu. „Pořád jsem mladý,“ hlásí ve 34 letech.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud