7. listopadu 2023 • 18:40

Rodri je nejvlivnějším hráčem City. Čím naštval Guardiolu?

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez Kevina De Bruyneho si Manchester City poradí. Umí nahradit Edersona, Rúbena Diase, Kylea Walkera a nezhroutí se ani tehdy, když Erling Haaland, gólový osmiválec, zůstane v garáži. Jedna absence však způsobuje bolehlav a značnou nejistotu. Bez Rodriho se věci pokazí. A šampioni krvácí.



Rodriho třídu si mnozí uvědomovali, ale pokud o něm – a o jeho cennosti pro City – existovaly nějaké pochybnosti, pak je poslední týdny rozmetaly přímo spektakulárně, když vladaři minulé sezony (treble) prohráli každý ze tří duelů, které Španěl vinou trestu vynechal.

Známý citát říká: „Nikdo nemůže udělat z tygra koťátko tím, že ho bude hladit.“ V případě City platí: „No Rodri, no party.“ Bez generála ve středu pole se řev šelmy mění v mňoukavý zvuk u misky granulí. A to je kvílení, z něhož Pepu Guardiolovi, bývalému brunetovi, vstávají zbytky vlasů na hlavě.

Navzdory penězům, jež od léta 2022 utratili, a každou pídí vyladěnému stroji, který Cruyffův žák a katalánský kouč, držící rekordy v počtu po sobě jdoucích vyhraných zápasů v La Lize, bundeslize a Premier League, navrhl, sestavil a rozvinul, se panovníci nacházejí v těžko uvěřitelné situaci, kdy jsou zcela a naprosto závislí na jediném defenzivním záložníkovi.

Matheus Nunes (60), Mateo Kovačič (30) a Kalvin Phillips (50) stáli 140 milionů eur, a přesto se zdá

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

36. kolo
Články odjinud


Články odjinud