3. prosince 2023 • 20:00

SESTŘIHY: Coufal asistoval, Souček měl pásku. Další ztráta City, Liverpool otočil

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal se na Britských ostrovech na rozdíl od Česka hrál dle plánu. A 14. kolo Premier League nabídlo na svém nedělním menu várku hned pěti zápasů. West Ham v malém londýnském derby remizoval 1:1 s Crystalem Palace, asistencí na jedinou branku Hammers se do statistik duelu zapsal Vladimír Coufal, Tomáš Souček nastoupil do zápasu s kapitánskou páskou. Liverpool po obratu v samotném závěru přetlačil 4:3 Fulham, Chelsea si poradila s Brightonem poměrem 3:2. Posledním zápasem dne byl souboj Manchesteru City s Tottenhamem na Etihad Stadium. V něm se po gólových dostizích urodila remíza 3:3.



Fotbalisté West Hamu v anglické lize remizovali s Crystal Palace 1:1. Vladimír Coufal si připsal pátou asistenci v sezoně, Tomáš Souček byl poprvé kapitánem londýnského klubu. Oba čeští reprezentanti odehráli celé utkání.

Svým třetím gólem v sezoně poslal West Ham ve 13. minutě do vedení Kudus. Krátce po přestávce přidal i druhou branku, ta však vinou Součkova ofsajdu neplatila. Místo toho přišlo vyrovnání, které zařídil v 53. minutě Édouard. West Ham nezvítězil po čtyřech soutěžních zápasech a v tabulce je devátý.

Góly

Domácí: 13. Kudus

Hosté: 53. Édouard

Sestavy

Domácí: Aréola – Coufal, Mavropanos, Akird, Palmieri – E. Álvarez (89. Fornals), Ward-Prowse – Kudus, Souček (C), Paquetá – Bowen.

Hosté: Johnstone – Ward (C), J. Andersen, Guéhi, Mitchell – C. Richards, Lerma – Olise, Hughes (82. Riedewald), Ayew – Édouard (87. Mateta).

Náhradníci

Domácí: Fabiański, Cresswell, Ogbonna, Kehrer, Fornals, Cornet, Ings, Benrahma, Mubama

Hosté: Matthews, Tomkins, Clyne, Ahamada, Riedewald, França, Mateta, Ebiowei, Whitworth

Karty

Domácí: Ward-Prowse, Coufal

Rozhodčí

Oliver – Burt, Cook

Stadion

London Stadium, Londýn

Útočník Tottenhamu Son Hung-min v úvodních deseti minutách na Etihad Stadium rozvlnil síť hned dvakrát. Nejprve v šesté minutě poslal hosty do vedení, o tři minuty později si po standardní situaci smolně srazil Álvarezův centrovaný míč do vlastní branky. Po půl hodině hry domácí zásluhou Fodena otočili skóre.

V 69. minutě Tottenham opět srovnal krok, umístěnou střelou zpoza vápna se prosadil Lo Celso. Devět minut před koncem poslal „Citizens“ do vedení střídající Grealish, avšak v 90. minutě znovu vyrovnal Kulusevski. Svěřenci Pepa Guardioly se v závěru zlobili na rozhodčího Hoopera, jenž nenechal Grealishe ve výhodě postupovat na branku „Spurs“ a místo toho odpískal faul na Haalanda.

SESTŘIH: Manchester City - Tottenham 3:3. Divočena Citizens, hosté vyrovnali v nastavení
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 9. Son Hung-min (vl.), 31. Foden, 81. Grealish

Hosté: 6. Son Hung-min, 69. Lo Celso, 90. Kulusevski

Sestavy

Domácí: Ederson – Walker (C), Dias, Gvardiol (87. Aké) – Rodri, Akanji – Foden (73. Lewis), J. Álvarez (87. Kovačić), B. Silva, Doku (52. Grealish) – Haaland.

Hosté: Vicario – Udogie, B. Davies, Emerson Royal, Porro – Lo Celso (79. Skipp), Bissouma (87. Richarlison) – Gil (46. Højbjerg), Kulusevski, Br. Johnson (90+6. Donley) – Son Hung-min (C).

Náhradníci

Domácí: Aké, Gómez, Bobb, Grealish, Ortega, Lewis, Kovačić, Stones, Phillips

Hosté: Austin, Dorringhton, Donley, Forster, Højbjerg, Richarlison, Skipp, Véliz, Santiago

Karty

Domácí: Rodri, Grealish, Gvardiol, Haaland

Hosté: Udogie, Porro, Kulusevski

Rozhodčí

Hooper – Holmes, Long

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Liverpool poslal ve 20. minutě do vedení parádním přímým kopem do šibenice Alexander-Arnold. Náskok „Reds“ dlouho nevydržel, o čtyři minuty později srovnal jejich odchovanec Wilson. Ve 38. minutě přidal další krásný gól Mac Allister, který ze střední dálky napálil míč do stejných míst jako Alexander-Arnold. Svěřenci Jürgena Kloppa přesto nešli do šaten jako vedoucí tým. Ve třetí minutě nastavení podruhé smazal jejich náskok Tete.

Fulham se v 80. minutě dostal dokonce do vedení, na 3:2 upravil De Cordova-Reid. Domácí se pak vzepjali k závěrečnému tlaku, z něhož vytěžili v 87. minutě vyrovnávající branku Enda a v 89. minutě svým druhým gólem rozhodl Alexander-Arnold. Liverpool se minimálně do večerního zápasu mezi Manchesterem City a Tottenhamem posunul na druhé místo.

Chelsea zažila na domácí půdě turbulentní první dějství. Brankami Fernándeze, který se trefil v Premier League poprvé, a Colwilla se dostala do dvoubrankového vedení. Těsně před pauzou ale snížil Buonanotte a hned nato viděl druhou žlutou kartu domácí Gallagher. „Blues“ se dvojitým direktem před odchodem do kabin nenechali vyvést z míry. Ve druhém poločase přidal druhou branku v utkání Fernández, když se v 65. minutě trefil z penalty. V nastavení už pouze korigoval výsledek Joao Pedro.

Bournemouth doma překvapil favorizovanou Aston Villu a vybojoval remízu 2:2.

Zbylé zápasy 14. kola Premier League:

Bournemouth - Aston Villa 2:2
Branky: 10. Semenyo, 52. Solanke - 20. Bailey, 90. Watkins

Chelsea - Brighton 3:2
Branky: 17. a 65. z pen. Fernández, 21. Colwill - 44. Buonanotte, 90.+3 Joao Pedro

Liverpool - Fulham 4:3
Branky: 20. a 89. Alexander-Arnold, 39. Mac Allister, 87. Endo - 24. Wilson, 45.+3 Tete, 80. De Cordova-Reid

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud