22. února 2024 • 18:00

Trpišovský do Anglie? Köstl řekl, co bylo nejblíž. Ponorku odmítl

Autor: iSport.cz, rou
Vstoupit do diskuse
9
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jindřich Trpišovský a zahraniční angažmá? Tohle téma se vynořuje pravidelně s tím, jak sedmačtyřicetiletý kouč kormidluje svoji Slavii k úspěchům na evropské půdě. Teď už bývalý Trpišovského asistent Jaroslav Köstl v rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz přiznal, že jedna konkrétní nabídka z Anglie trenéra Slavie vážně oslovila.



„V minulosti dostal velmi slušné nabídky. Jedna ho zaujala hodně,“ zavzpomínal Köstl na úspěšné období po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Jak blízko tehdy odchod Jindřicha Trpišovského do Premier League byl, nechtěl jeho dlouholetý parťák specifikovat.

Ale potvrdil, že nejžhavějším zájemcem o symbol úspěchů Slavie byl Nottingham. „To bylo nejvíc,“ přikyvoval Köstl. „Nicméně se rozhodl zůstat ve Slavii a dál budovat značku. Podle mého šlo o správné rozhodnutí,“ dodal současný asistent Ivana Haška u české reprezentace.

Zároveň odmítl, že by měl s Trpišovským jakékoliv zásadní neshody, o nichž se v zákulisí mluvilo poté, co Köstl dostal nabídku vést České Budějovice. „Vážně je to nesmysl,“ ujišťuje. „Samozřejmě jsme na některé věci měli jiný pohled, ale to je stejné jako s Ivanem (Haškem). Nikdy to nezašlo za hranu,“ prohlásil rezolutně.

Že jméno Jindřicha Trpišovského ve světě může stále rezonovat, ukázala na začátku ledna zajímavá analýza serveru The Athletic. Ten nechal specializovanou firmu podle dat najít ideálního kandidáta na převzetí tápajícího Crystal Palace. A jako ideální náhradu za Roye Hodgsona jim počítač vydal právě Trpišovského...

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud